Mooiplaas Pinotage

Deze Pinotage heeft een mooie paarse kleur. In de neus een vleugje pruim wat typisch is voor deze druivensoort. De body is mooi vol en heeft een lange finish. Door de toevoeging van zo'n 12,5% Cabernet Sauvignon is er voldoende structuur en een kleine aan ...Meer informatie

Hoe proeft deze Zuid Afrikaanse wijn:

Deze Pinotage heeft een mooie paarse kleur. In de neus een vleugje pruim wat typisch is voor deze druivensoort. De body is mooi vol en heeft een lange finish. Door de toevoeging van zo'n 12,5% Cabernet Sauvignon is er voldoende structuur en een kleine aanwezigheid van tannines. Deze Cabernet rijpte gedurende 18 maanden in eiken houten vaten. 

Makkelijke wijn, sappig en toegankelijk. Ondanks dat deze heerlijk is voor nu, heeft de wijn ook nog een bewaarpotentieel van zo'n 8 tot 10 jaar.

Druivenras:

87,5% Pinotage en 12,5% Cabernet Sauvignon

Lekker bij deze rode wijn:

Makkelijk te combineren bij veel vleesgerechten. 

Over de wijnstreek Stellenbosch:

Stellenbosch is zowel in historisch als in kwalitatief opzicht het meest toonaangevende wijnbouwgebied van Zuid-Afrika. Het gebied ontleent zijn naam aan de stad Stellenbosch, al ruim drie eeuwen lang het centrum van de Kaapse wijnbouw. Stellenbosch is de hoofdstad van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en tevens de vestigingsplaats van een vooraanstaand onderzoeks- en opleidingsinstituut.

De wijngaarden van Stellenbosch liggen op minder dan een uur van het centrum van Kaapstad. Hoewel het herkomstgebied een verrassende verscheidenheid aan terroirs kent – bodem en microklimaat geven grote verschillen te zien – is de verkoelende nabijheid van de Indische Oceaan een constante factor. In tegenstelling tot het binnenland is het landschap van de Kaap een oase van groen en kleuren.

 

Over wijndomein Mooiplaas:

Opgericht door de familie Roos, de wijngaarden van Mooiplaas liggen aan de Botterlary Road te Stellenbosch. Met veel passie voor het milieu maken zij milieubewuste wijnen. 

De omgeving is werkelijk prachtig, de biodiversiteit op en rond de domeinen is uitgebreid en het is er werkelijk fantastisch om even te vertoeven. 
De Mooiplaas Private Nature Reserve ligt in het Cape Floral Kingdom, dat opgenomen is in het Unesco Werelderfgoed bestand. Er zijn slechts 6 natuurdomeinen ter wereld die daarin zijn opgenomen. 

De wijngaarden worden dan ook absoluut niet met pesticiden bestrijd maar werkt men met een uitgekiend natuurlijk ecosysteem en worden alle druiven met de hand geplukt om de impact op dat ecosysteem zo klein mogelijk te houden. 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen