Miopasso Fiano

Een onbekende druivensoort, maar oh zo'n lekkere wijn. Een heerlijke geur van fris fruit, bloemen en zelfs een vleugje honing. De smaak is rijkelijk gevuld met het fruit op de voorgrond, aangevuld met een tintje honing en in de finale de zuurtjes. ...Meer informatie

Proefnotities van deze Italiaanse witte wijn:

Een onbekende druivensoort, maar oh zo'n lekkere wijn. Een heerlijke geur van fris fruit, bloemen en zelfs een vleugje honing. De smaak is rijkelijk gevuld met het fruit op de voorgrond, dit wordt aangevuld met een tintje honing en in de finale de frisse zuurtjes. De afdronk is zeemzacht en blijft mooi hangen.

De wijngaarden voor deze wijn staan in Belice Agrigento, aan de zuidelijke kust in Sicilië. Wanneer ze hun perfecte rijpheid bereikt hebben, worden de druiven geoogst en de beste druiven worden geperst om deze heerlijke Italiaanse wijn te maken.

Druivensoort:

100% Fiano

Gastronomie:

Aperitief, schaal met zeevruchten, salades. Heerlijk om in de zomer op je terras te drinken.

Over de wijnmakers:

Stefano Chioccioli is de wijnmaker van The Wine People. Elke wijn die buitengaat heeft zijn goedkeuring. Zijn ervaring is ongeëvenaard, hij heeft voor verschillende internationale wijnhuizen gewerkt, zowel grote als kleine en in bijna elk gebied van Italië.

Al zijn wijnen hebben vandaag de dag een groot internationaal succes. Meer dan 70 van zijn wijnen hebben de hoogste waardering gekregen van Gambero Rosso, namelijk "Tre Bicchieri". Robert Parker en The Wine Spectator hebben sommige van zijn wijnen zelfs met 100 punten beloond. Dit is een score die enkel de duurste Château wijnen in Frankrijk krijgen.

Eén van zijn grootste talenten is om bij elke wijn de herkomst en de druivensoort te respecteren, hij zorgt dan ook voor de beste kwaliteit voor alles: van druif tot fles. Hij blijft persoonlijk betrokken bij elke wijn en draagt zijn passie en kennis moeiteloos over aan zijn team wijnmakers.

Over het wijnhuis:

In 2009 besloten Stefano Girelli (Italiaans), Philippe Marx (Frans) en Peter Korsten (Nederlands) om een nieuw bedrijf te starten. Samen hadden ze al veel jaren bij het toonaangevende wijnhuis Casa Girelli gewerkt.

Met een nieuwe focus en blik op de wijnindustrie begonnen ze dit verhaal. Het was heel eenvoudig: in verschillende wijnstreken in Italië de lekkerste wijnen produceren aan gunstige prijzen. Om dit te bereiken, werken ze uiterst efficiënt en gebruiken ze alle kennis die ze hebben.

Het resultaat dat ze al hebben behaald, mag gezien worden. Voor verschillende wijnen hebben ze al de hoogste beoordelingen, medailles en commentaren van wijnjournalisten gehad. Efficiëntie en productiviteit zijn hier de sleutels tot het succes. Wij zijn heel blij om met deze mensen samen te werken.
 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Isabella Deprez Geplaatst op 6 Mei 2015 at 16:16

We hadden deze wijn tegelijkertijd met de Pinot Grigio van hetzelfde wijnhuis besteld. Wij vonden persoonlijk deze het lekkerst.


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen