Bodegas Alvia Mileto Edicion Limitada Single Vineyard

Donker granaatrode wijn gemaakt met Tempranillo, Garnacha en Graciano druiven van oude wijnstokken ongeveer 60 jaar oud, met de hand geoogst. Een minimale veroudering van 14 maanden in Franse, Hongaarse en Amerikaanse eiken vaten. Aroma's van rijp fruit, ...Meer informatie

Hoe proeft deze Spaanse Rioja wijn:

Donker granaatrode wijn gemaakt met Tempranillo, Garnacha en Graciano druiven van oude wijnstokken ongeveer 60 jaar oud, met de hand geoogst. Een minimale veroudering van 14 maanden in Franse, Hongaarse en Amerikaanse eiken vaten. Aroma's van rijp fruit, pruimen, braambessen, zoethout samen met op de achtergrond pittige toetsen van het vat. Stevige structuur met een ronde tannine en een lange en aanhoudende afdronk.


Druivensoort:

90% Tempranillo, 5% Graciano, 5% Garnacha

Awards:

Gouden medaille Mundusvini 2010

Bacchus de Oro 2017

 

Gastronomie:

Drink deze wijn bij gegrild runds- of varkensvlees. De betere stoofpot is hier ook aan het goede adres. Maar probeer dit ook eens met een sappig stukje konijn. En laat dit ook heerlijk op zichzelf zijn!

Over de wijnstreek Rioja:

Rioja was lange tijd de enige wijnstreek van betekenis in Spanje en wordt onderverdeeld in 3 delen . Rioja Alta (hoge gedeelte), Rioja Alavesa (midden) en de Rioja Baja (lage gedeelte).  Elk gedeelte heeft zijn specifieke kenmerken en ondergrond zodat de druiven een andere smaak hebben afhankelijk waar ze zijn aangeplant. 

Rioja Alta ligt op een hoogvlakte van 400 à 500 meter boven de zeespiegel. Het klimaat is iets koeler dan in Rioja Baja. De bodem bevat veel kalk en klei. De wijnen hebben een hoge kwaliteit en hebben over het algemeen "body" en iets meer zuurtegraad wat ze geschikt maakt voor rijping op houten vaten.

De bodega’s uit de Rioja Alavesa maken voornamelijk wijnen met een hoog alcoholgehalte en een gemiddelde zuurtegraad die de wijn geschikt maakt voor zowel directe consumptie alsook voor wijnen die rijpen op houten vaten. De grond is van harde roodachtig klei- en ijzerhoudende aarde met grote keien.

Rioja Baja ligt lager, op ongeveer 300 meter boven de zeespiegel. Het is er warmer en droger dan in Rioja Alavesa en Rioja Alta. De wijnen van Rioja Baja zijn rijper, warmer en minder subtiel, en zijn daarom meestal ook minder duur. De grond is vlak met behoorlijk veel diepte met grote percelen wijnbouwgrond en het microklimaat van de rivier de Ebro, de vallei met kalk en afzettingen van klei dragen bij aan het specifieke karakter van de Rioja Baja wijn.

Over Wijnhuis Bodegas Alvia:

Bodegas Alvia, gelegen te Rioja Alta heeft 30 hectare wijngaarden in hun bezit. Voor de rode wijnen gebruiken ze zowel Tempranillo, Garnacha, Graciano en Mazuelo. Voor de witte wijnen Viura en Malvasia.

De productie is gelimiteerd op het domein en enkel de beste druiven worden voor alle wijnen met de hand geplukt. Elke tros druiven wordt voor hij geoogst wordt grondig aan controles onderworpen en enkel de beste druiven worden zo geoogst. De passie bij Bodegas Alvia zie je zowel in de wijngaard en in het wijnhuis door het toepassen van de beste traditionele technieken. Dat proef je uiteraard in de superieure kwaliteit van de wijnen.

Het gamma bestaat uit de merknaam ‘Mileto’ genoemd naar filosoof Thales van Miletus, de voorspeller van de zonsverduistering en de topwijn ‘Livius’ is genoemd naar Romeins filosoof Titus Livius wie The History of Rome (Ab Urbe Condita) schreef. The History of Rome werd origineel geschreven in 142 boeken waar er nu nog 35 van bewaard zijn.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen