Miguel Torres Finca Carmenère

Deze Carmenère is elegant kruidig met in de neus bessen, cassis maar ook eucalyptus. De heldere kersenrode kleur is de start van een lekker wijntje met fruitige tannines. Een geoefend persoon herkent ook wat leer, zoethout en nootmuskaat op de achtergrond ...Meer informatie

Proefnotities van deze Chileense rode wijn:

De Carmenère is ondertussen de referentiedruif uit Chili, van origine een Franse druif. Herkenbare aroma's hier zijn rood en ander donker fruit met wat kruidigheid zoals wat peper. Een fijn alternatief voor een fruitige wijn zoals Cabernet Sauvignon, net met wat meer pit.

Deze specifieke Carmenère is elegant kruidig met in de neus bessen, cassis maar ook eucalyptus. De heldere kersenrode kleur is de start van een lekker wijntje met fruitige tannines. Een geoefend persoon herkent ook wat leer, zoethout en nootmuskaat op de achtergrond. 

 

Druivenras:

100% Carmenère

Lekker bij deze wijn:

Dit wijntje verdient wat lekker rood vlees of wat kruidige kip. Of wat dacht u van een lekker stukje kalfsgebraad?

 

Over wijnhuis Miguel Torres: 

In een periode van 'slechts' 30 jaar heeft de Chileense familie Torres, met Miguel als grondlegger, zich aan de top van de wijnwereld gebracht. Ondertussen hebben zij een aanwezigheid in maar liefst 100 landen en produceren ze enkel hoogstaande wijnen, in allerlei prijsklassen. 
Alle wijnen worden Fair Trade gemaakt want je kunt enkel over een lange periode hoogstaande wijnen maken als je respect hebt voor de dingen waar je mee samenwerkt, van de grond, de druiven en zeker ook de mensen waar je mee werkt.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


michel gregoire Geplaatst op 27 Maart 2019 at 21:04

Zeer goede kwaliteit.


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen