Miguel Torres Estelado Rosado Bio

Prachtige Chileense schuimwijn, 100% bio, gemaakt van een onbekende druivensoort. Een prachtige roze kleur in het glas met een fijne bubbel. Geuren van rood fruit maar ook een beetje citrus in de neus. De body is gestructureerd van smaak, vrij vineus ric ...Meer informatie

Proefnotities van deze Chileens schuimwijn:

Dit is toch wel een beetje een unieke wijn, ondanks dat deze door een zeer groot wijnhuis wordt gemaakt. Dit is namelijk een schuimwijn gemaakt van de Paísdruif. Deze werd in de 17e eeuw geïntroduceerd in Chili, maar buiten in hele klein oplages nu nergens meer bekend. Tot wijnhuis Miguel Torres er mee aan de slag ging. Ze maakten van deze onbekende druivensoort een rosé schuimwijn die de ene na de andere award won, ook nog een 100% bio is en - het belangrijkste - erg lekker is. 


Een prachtige roze kleur in het glas met een fijne bubbel. Geuren van rood fruit maar ook een beetje citrus in de neus. De body is gestructureerd van smaak, vrij vineus richting tanninerijk, maar zeer verfrissend in de finale.

 

Druivenras:

100% País

Awards:

Gouden medaille tijdens de Champagne & Sparkling Wine World Championships (2016)

Wereldkampioen droge schuimwijn van een niet typische druif tijdens de Champagne & Sparkling Wine World Championships (2016)

 

Lekker bij deze schuimwijn:

Lekker zo op zichzelf, bij wat hapjes en schaal & schelpdieren. Prima bij een oestertje. 

 

Over wijnhuis Miguel Torres: 

In een periode van 'slechts' 30 jaar heeft de Chileense familie Torres, met Miguel als grondlegger, zich aan de top van de wijnwereld gebracht. Ondertussen hebben zij een aanwezigheid in maar liefst 100 landen en produceren ze enkel hoogstaande wijnen, in allerlei prijsklassen.
Alle wijnen worden Fair Trade gemaakt want je kunt enkel over een lange periode hoogstaande wijnen maken als je respect hebt voor de dingen waar je mee samenwerkt, van de grond, de druiven en zeker ook de mensen waar je mee werkt.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen