Marqués de Somera Garnacha

Dit is een wijn met 100% Garnacha, dus kunt u genieten van de uitbundige aroma's van rijp rood fruit. De smaken zijn vol en geconcentreerd met een weelderig palet van rijpe bessen, frambozen en confituur. Deze wijn is mooi in balans en heeft een fijne afd ...Meer informatie

Hoe proeft deze Spaanse rode wijn:

Dit is een wijn met 100% Garnacha, dus kunt u genieten van de uitbundige aroma's van rijp rood fruit. De smaken zijn vol en geconcentreerd met een weelderig palet van rijpe bessen, frambozen en confituur. Deze wijn is mooi in balans en heeft een fijne afdronk. 

Druiven:

100% Garnacha

Lekker bij deze wijn:

Lekker bij vleesgrechten zoals stoofpotjes met rundsvlees, maar ook heel lekker bij een biefstuk en rosbief.  

 

Over de wijnstreek Cariñena:

Cariñena is een stad in het noordoosten van Spanje. Er is zowel een druivensoort als een DO wijngebied naar vernoemd. Vroeger kwam hier vooral de wat zwaardere bulkwijn vandaan, gebruikt om met lichtere wijnen te mengen. Vandaag zijn de wijnen er lichter en aangenaam om drinken.
De wijngaarden liggen vooral in het lagere gebied van de Ebro en lopen door tot aan het noordoosten van de Sierra de Algairén, op 700 m hoogte. De naam Cariñena komt uit het Latijn (cara llana) en betekent 'geliefde vlakte'. De Romeinen plantten hier de eerste wijnstokken.
De bodem is kalkhoudend met zanderige klei met kiezels. In de lager gelegen gebieden is de bodem stenig en vaak ijzerrijk.
Er is een duidelijke continentale klimaatinvloed. De zomers zijn droog en heet, de winters zijn koud. De wijngaarden liggen op een hoogte van 400-700 m. De jaarlijkse hoeveelheid regen ligt tussen de 350 mm en 380 mm. Er waait een noordelijke koude wind (de ‘cierzo’) die ervoor zorgt dat de druiven snel drogen na regen.

Over het wijnhuis Covinca:

Deze coöperatie bestaat sinds 1942 en wordt momenteel geleid door een team van jonge wijnexperts van over de hele wereld. De locatie waar ze zich bevinden is een van de oudste herkomstgebieden of D.O. in Spanje. De invloeden van dit jonge team zorgt ervoor dat er veel innovatieve technieken worden gebruikt en dat ze hiermee zeer goede prijs/kwaliteitswijnen kunnen maken.
Het gebied waarmee de wijnen worden gemaakt beslaan zo'n 1200 hectaren en er worden volgende druiven verbouwd: Garnacha, Tempranillo, Vidadillo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Mazuela, Macabeo en Chardonnay. Convinca heeft een kelder met zo'n 3000 Franse en Amerikaanse vaten.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Isabelle Daems Geplaatst op 4 Januari 2018 at 15:07

We drinken meestal een Spaanse Tempranillo, maar hebben tijdens onze vorige bestelling ook van deze wijn een fles toegevoegd. Hij was onverwacht lekker.


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen