Marques de Castilla Reserva

In het glas een donkerrode wijn. Een lekker intens aroma van zwarte bessen met noties van vanille en cacao met de typische aspecten door de houtrijping. Kortom, een prachtige Spaanse rode wijn die ons trots maakt. ...Meer informatie

Beschrijving van deze Spaanse wijn:

In het glas een donkerrode wijn. Een lekker intens aroma van zwarte bessen met noties van vanille en cacao met de typische aspecten door de houtrijping.

Het palet is mooi gestructureerd en in balans met goed doorweven tannines die zorgen voor een vreugdevolle afdronk.

Druivenras:

70% Tempranillo - 30% Cabernet Sauvignon

Houtrijping:

12 maanden gerijpt in Amerikaanse eiken vaten en 24 maanden in de fles.

Lekker bij deze wijn:

Begeleid heel mooi rood vlees, wildgerechten, paté en romige kazen.

Over de wijnstreek La Mancha:

Castilla-La Mancha is een groot wijngebied dat ten zuiden en ten oosten van de Spaanse hoofdstad Madrid ligt. De omstandigheden voor wijnbouw in deze regio zijn hard. Het hete en droge Castilla-La Mancha staat van oudsher bekend als een bron van lage kwaliteit bulkwijn. Meer dan de helft van de druiven van Spanje worden hier verbouwd.

In de afgelopen decennia echter (en vooral sinds 1986, toen Spanje lid van de Europese Unie)  heeft de wijnbouw een revolutie ondergaan die het beeld van wijnen uit Castilla-La Mancha hebben veranderd.
Zowel grote producenten en kleinere bedrijven maken nu gebruik van moderne wijnbouwtechnologieën, gecombineerd met een oordeelkundige selectie van druivensoorten en rijpingtechnieken.

Over het wijnhuis Cristo de la Vega:

Het wijnhuis Cristo de la Vega is gelegen in het hart van La Mancha in de provincie Ciudad Real. Het wijndomein werd opgericht in 1955 door 25 druiventelers, welke nu nog steeds de druiven leveren voor al hun wijnen.

Het wijnhuis heeft nu ongeveer 60 jaar ervaring zonder de traditie uit het oog te verliezen. Jaar in jaar uit blijft dit wijnhuis al zijn installaties vernieuwen om zo te blijven voldoen aan de hoge eisen van hun klanten. 

Cristo de la Vega heeft steeds 1200 eiken vaten in hun kelders om de wijnen te laten rijpen.

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Cristo de la Vega > 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Eddy Bruyndonckx Geplaatst op 30 Oktober 2014 at 19:50

Gezellige wijn, leuke fles en hij smaakt nog lekker ook. Als iemand een aanrader zoekt, onze smaak is het alvast wel. Ik zou hem durven omschrijven als krachtig en fruitig.


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen