Marques de Castilla Barrica

De druiven zijn afkomstig van de oudste en beste wijnstokken van het domein. Een mooie aromatische intensiteit met noties van peper, leder en munt. Het palet onthult vooral zoet en rijp fruit afkomstig van de houtrijping. ...Meer informatie

Wijnomschrijving van deze rode Spaanse wijn:

De druiven zijn afkomstig van de oudste en beste wijnstokken van het domein. Een mooie aromatische intensiteit met noties van peper, leder en munt. Het palet onthult vooral zoet en rijp fruit afkomstig van de houtrijping.

Druivenras:

80% Merlot – 20% Cabernet Sauvignon

Houtrijping:

3 maanden gerijpt in Amerikaanse eiken vaten.

Gastronomie:

Een perfecte match bij rood vlees, wildgerechten en kazen.

Over de wijnstreek:

Het is aantrekkelijk voor boeren om druiven te verbouwen in Castilla-La Mancha. Door het warme klimaat en met gebruik van moderne technieken kunnen ze er kwalitatief goede wijnen produceren tegen concurrerende prijzen.

De wijngaard heeft hier weinig behandelingen nodig en dit bespaart de wijnboer werk. Bovendien is de grond niet duur. Daarom hebben veel van de grootste Spaanse wijn­bedrijven zich hier in de jaren zeventig en tachtig gevestigd.

Over het wijnhuis Cristo de la Vega:

Het wijnhuis Cristo de la Vega is gelegen in het hart van La Mancha in de provincie Ciudad Real. Het wijndomein werd opgericht in 1955 door 25 druiventelers, welke nu nog steeds de druiven leveren voor al hun wijnen.

Het wijnhuis heeft nu ongeveer 60 jaar ervaring zonder de traditie uit het oog te verliezen. Jaar in jaar uit blijft dit wijnhuis al zijn installaties vernieuwen om zo te blijven voldoen aan de hoge eisen van hun klanten.

Cristo de la Vega heeft steeds 1200 eiken vaten in hun kelders om de wijnen te laten rijpen.

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Cristo de la Vega > 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Marcel Bavelaar Geplaatst op 30 April 2015 at 18:44

Lekkere wijn die niet verveelt. Even door de mond laten gaan.


Henk Brouwer Geplaatst op 30 Oktober 2014 at 20:06

Typisch Spaans karakter. Vlot drinkend, kruidig en een goed aroma. Een wijntje waar ik zelf happy van wordt na een dag hard werken.


4 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen