Lamblin & Fils Bourgogne Chardonnay

De wijn heeft een mooie lichte gele kleur, met in de neus vele intense en fruitige aroma's van citrus tot rijp fruit. De afdronk is mooi rond en fris. ...Meer informatie

Over deze Bourgogne Chardonnay:

De wijn heeft een mooie lichte gele kleur, met in de neus vele intense en fruitige aroma's van citrus tot rijp fruit. De afdronk is mooi rond en fris. Deze Chardonnay kunt u prima 2 tot 3 jaar bewaren. 

Druiven:

100% Chardonnay

Gastronomie:

Deze Chardonnay is heerlijk bij diverse fruit de mer gerechten zoals mosselen, maar ook prima bij goede slagersproducten zoals karbonades. 

Wijnstreek Bourgogne:

Bourgogne is een van 's-werelds meest beroemde wijngebieden en ligt in het oostelijke midden van het Franse land. De bourgogne strekt zich uit van de regio Chablis in het noorden tot de omgeving van de stad Lyon in het zuiden en heeft een lengte van zo`n 300 kilometer. De Bourgogne is wellicht het meest traditionele gebied van Frankrijk. Het is kleinschaliger dan bijvoorbeeld Bordeaux. Een wijngaard heeft soms wel tientallen verschillende eigenaars die ieder hun eigen stijl wijn maken. Gecompliceerd en intrigerend tegelijk.

Grote châteaus vind je er niet; het is meer een streek van kleine domeinen. Ook de wijnen zijn er anders. Blenden van verschillende druivensoorten gebeurt hier niet. Wijnmaken is in de Bourgogne het tot uitdrukking brengen van subtiele variaties op een vast thema: terroir. Voor rood gebeurt dat met de pinot noir, voor wit met de chardonnay. De nuances verschillen van district tot district, van gemeente tot gemeente, en van wijngaard tot wijngaard. 
 

Over wijnhuis Maison Lamblin:

Wijnhuis Maison Lamblin zijn echte Chablisspecialisten. In de buurt Auxerre liggen de diverse Chablis wijngaarden waar de eerste wijnstokken al in de 12e eeuw werden geplant. Het wijnhuis dateert van 1938, en produceert al tientallen jaren Chablis met de allerhoogste kwaliteit. U mag terecht zeggen dat hun Chablis voortreffelijk is.

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Maison Lamblin > 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Tanja Geplaatst op 25 April 2016 at 12:55

Blij te zien dat u nu meer wijnen uit de Bourgogne heeft


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen