Luigi Bosca Finca La Linda Malbec

Deze Argentijnse Malbec heeft een lekkere kruidige neus. Ontdek impressies van kersen en pruimen. Lichtgerookt aroma met als afdronk een zachte en goed gestructureerde finale. ...Meer informatie

Proefnotities van deze Argentijnse Malbec:

Deze Argentijnse Malbec heeft een lekkere kruidige neus. Ontdek impressies van kersen en pruimen. Lichtgerookt aroma met als afdronk een zachte en goed gestructureerde finale.

 

Druivensoort:

100% Malbec

Lekker bij deze Malbec:

Deze Malbec combineert goed met rood vlees, wild, barbecue en harde kazen.

Over het wijnhuis Luigi Bosca:

De familie achter deze wijnen heet Arizu en zijn hebben Spaanse roots. Leoncio Arizu kwam in 1890 aan in Argentinie, op zoek naar geluk. Zo'n 11 jaar later startte hij met zijn eigen wijngaard in Mendoza. Samen met de Bosca-familie uit Piemonte werd de Bodega Luigi Bosca Arizu wijngaard opgericht.

Het zijn momenteel de achterkleinkinderen die aan het hoofd van deze wijngaard staan en het was ook deze familie die een DOC-label kreeg voor zijn wijnen. De eerste Argentijnse CDO, Controlled Denomination of Origin was er voor de "Lujan de Cuyo" streek. 

De Arizu-familie heeft waarden zoals innovatie, een goede werk ethiek en de wens om de meest expressieve Argentijnse wijnen te maken hoog in het vaandel staan. Alle wijnen moeten hun eigen identiteit hebben en de streek waar ze vandaan komen zo goed mogelijk vertegenwoordigen. 

 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen