Louisvale V Barrel

Dit is een krachtige, klassevolle wijn met met geconcentreerde en rijke smaken. Geniet van lagen aroma's en smaken van zwarte bessen, donker chocolade en een vleugje cederhout.  ...Meer informatie

Omschrijving van deze Zuid Afrikaanse rode wijn:

Dit is de zogenaamde flagship wine van Louisvale. Gemaakt, zoals de naam al doet vermoeden, met maar 5 zorgvuldig geselecteerd vaten met Cabernet Sauvignon. 

Dit is een krachtige, klassevolle wijn met met geconcentreerde en rijke smaken. Geniet van lagen aroma's en smaken van zwarte bessen, donker chocolade en een vleugje cederhout. 

Deze is perfect om nu van te genieten maar heeft een enorm bewaarpotentieel. 
Een aanwinst voor iedere collectie. 

Awards:

Zilveren medaille tijdens het International Wine & Spirit Competition 2016 
Gouden medaille tijdens de Vitis Vinifera 2016 
Zilveren medaille tijdens de Michelangelo International Wine Awards

Druivenras:

100% Cabernet Sauvignon

Houtrijping:

Rijpte gedurende 20 maanden in kleine Franse houten vaten va 225 liter. 

Heerlijk bij deze topwijn:

Ideaal bij gegrilde gerechten, rood vlees en sappig wild.

 

Over de wijnstreek Stellenbosch:

Stellenbosch is zowel in historisch als in kwalitatief opzicht het meest toonaangevende wijnbouwgebied van Zuid-Afrika. Het gebied ontleent zijn naam aan de stad Stellenbosch, al ruim drie eeuwen lang het centrum van de Kaapse wijnbouw. Stellenbosch is de hoofdstad van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en tevens de vestigingsplaats van een vooraanstaand onderzoeks- en opleidingsinstituut.

De wijngaarden van Stellenbosch liggen op minder dan een uur van het centrum van Kaapstad. Hoewel het herkomstgebied een verrassende verscheidenheid aan terroirs kent – bodem en microklimaat geven grote verschillen te zien – is de verkoelende nabijheid van de Indische Oceaan een constante factor. In tegenstelling tot het binnenland is het landschap van de Kaap een oase van groen en kleuren.

Over het wijnhuis Louisvale:

Louisvale bevindt zich aan de voet van de prachtige bergen te Stellenbosch in het pitoreske en groene Devon Valley.

Doorheen de jaren heeft de wijngaard zich geprofileerd als een echte specialist in het maken van verschillende stijlen Chardonnay. Van lekker fris en fruitig, over lichtgerijpt op eiken vaten.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen