Louisvale Purple Label Chardonnay

De topwijn van Louisvale! Een ultra premium chardonnay met een lange houtlagering in nieuwe Franse eiken vaten. De neus is intens en complex met elegante aroma’s van limoenbloesem, ananas, abrikoos, toast en kruiden. ...Meer informatie

Proefnotitie van deze Louisvale wijn:

De topwijn van Louisvale! Een ultra premium Chardonnay met een lange houtlagering in nieuwe Franse eiken vaten. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van wijnstokken die een leeftijd hebben van minstens 50 jaar.

De neus is intens en complex met elegante aroma’s van limoenbloesem, ananas, abrikoos, toast en kruiden. In de mond is deze wijn boterig met een lange afdronk. Enkel de beste druiven van het ganse domein worden met de hand geplukt om dit pareltje te maken. Hou je van een volle, houtgerijpte Chardonnay dan hoort deze parel zeker thuis in uw wijnkelder.

Druivenras:

100% Chardonnay

Houtrijping:

Rijpte voor 12 maanden in Franse nieuwe eiken vaten van 225l.

Lekker bij deze Chardonnay:

Ideaal bij visgerechten met sauzen, varkensmedaillon, gevogelte en krachtige pasta’s.

Over Stellenbosch als wijnstreek:

Stellenbosch is zowel in historisch als in kwalitatief opzicht het meest toonaangevende wijnbouwgebied van Zuid-Afrika. Het gebied ontleent zijn naam aan de stad Stellenbosch, al ruim drie eeuwen lang het centrum van de Kaapse wijnbouw. Stellenbosch is de hoofdstad van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en tevens de vestigingsplaats van een vooraanstaand onderzoeks- en opleidingsinstituut.

De wijngaarden van Stellenbosch liggen op minder dan een uur van het centrum van Kaapstad. Hoewel het herkomstgebied een verrassende verscheidenheid aan terroirs kent – bodem en microklimaat geven grote verschillen te zien – is de verkoelende nabijheid van de Indische Oceaan een constante factor. In tegenstelling tot het binnenland is het landschap van de Kaap een oase van groen en kleuren.

Over het wijnhuis Louisvale:

Louisvale bevindt zich aan de voet van de prachtige bergen te Stellenbosch in het pitoreske en groene Devon Valley.
Doorheen de jaren heeft de wijngaard zich geprofileerd als een echte specialist in het maken van verschillende stijlen Chardonnay. Van lekker fris en fruitig, over lichtgerijpt op eiken vaten.

Verschillende delen van de wijngaard worden op verschillende wijzes behandeld om de meest optimale smaken uit de Chardonnay druiven te halen. De druiven voor de Unwooded en Chavant Chardonnay worden telkens geplukt net voor deze volledig rijp zijn. Op deze manier zijn ze iets zoet dan de andere Chardonnaywijnen van Louisvale. De Chardonnay die later worden geplukt, rijpen vervolgens in nieuwe Franse eiken vaten om in volledige harmonie te worden gebotteld. 

De rode druiven worden doorgaans in tanks of ook in kleine nieuwe Franse eiken vaten gerijpt en dit tot 12 maanden. Dit om zoveel mogelijk aroma's vast te houden. 

Van wijngaard Louisvale komen ook de Stone Road wijnen, deze zijn meer voor iedere dag en zijn zeer toegankelijk voor een groot publiek. 

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Louisvale > 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Tom Geplaatst op 10 December 2014 at 06:38

Echt een lekkere witte wijn. We stonden wat sceptisch tegenover zo'n dure wijn uit Zuid Afrika. Na het proeven is dit helemaal weg, veel meer kwaliteit dan de meeste Franse wijnen die uit een bekend gebeid komen.


Wim Segers Geplaatst op 19 September 2014 at 09:55

Voor mij een superwijn, veel lekkerder van vele Bourgogne wijnen. Levering was prima


4.5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen