Louisvale Chavant Chardonnay Lightly Oaked

Een mooie balans tussen verse citrus, vanille en perzik vinden we terug in het aroma. Edele toetsen van butterscotch maken de neus compleet. Rijpte voor 4 maanden in Franse eiken vaten van 225l. Chardonnay wijn met een schitterende complexiteit. ...Meer informatie

Proefnotitie Zuid Afrikaanse witte wijn:

Een mooie balans tussen verse citrus, vanille en perzik vinden we terug in het aroma. Edele toetsen van butterscotch maken de neus compleet.

Het is een wijn die overloopt van de smaken. Eerst komt al het tropisch fruit op de voorgrond en wordt mooi aangevuld met een citrus tintje. In de afdronk komt de vanille en een botertint opzetten, deze zijn afkomstig van de houtrijping. De afdronk blijft mooi hangen en is helemaal in balans.

In tegenstelling tot de unwooded versie rijpte deze wijn voor 4 maanden in kleine Franse eiken vaten van 225l. De druiven komen van de hoogste wijngaarden in Stellenbosch en uit de armste bodems. Dit zorgt voor de complixiteit in de wijn.

Druivenras:

100% Chardonnay

Lekker bij deze volle Chardonnay wijn:

Visgerechten, gevogelte, varkensvlees, kalfsvlees en geroosterde groenten.

Over de wijnstreek Stellenbosch:

Stellenbosch is zowel in historisch als in kwalitatief opzicht het meest toonaangevende wijnbouwgebied van Zuid-Afrika. Het gebied ontleent zijn naam aan de stad Stellenbosch, al ruim drie eeuwen lang het centrum van de Kaapse wijnbouw. Stellenbosch is de hoofdstad van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en tevens de vestigingsplaats van een vooraanstaand onderzoeks- en opleidingsinstituut.

De wijngaarden van Stellenbosch liggen op minder dan een uur van het centrum van Kaapstad. Hoewel het herkomstgebied een verrassende verscheidenheid aan terroirs kent – bodem en microklimaat geven grote verschillen te zien – is de verkoelende nabijheid van de Indische Oceaan een constante factor. In tegenstelling tot het binnenland is het landschap van de Kaap een oase van groen en kleuren.

Over het wijnhuis Louisvale:

Louisvale bevindt zich aan de voet van de prachtige bergen te Stellenbosch in het pittoreske en groene Devon Valley.
Doorheen de jaren heeft de wijngaard zich geprofileerd als een echte specialist in het maken van verschillende stijlen Chardonnay. Van lekker fris en fruitig, over lichtgerijpt op eiken vaten.

Verschillende delen van de wijngaard worden op verschillende wijzes behandeld om de meest optimale smaken uit de Chardonnay druiven te halen. De druiven voor de Unwooded en Chavant Chardonnay worden telkens geplukt net voor deze volledig rijp zijn. Op deze manier zijn ze iets minder zoet dan de andere Chardonnaywijnen van Louisvale. De Chardonnay die later worden geplukt, rijpen vervolgens in nieuwe Franse eiken vaten om in volledige harmonie te worden gebotteld. 

De rode druiven worden doorgaans in tanks of ook in kleine nieuwe Franse eiken vaten gerijpt en dit tot 12 maanden. Dit om zoveel mogelijk aroma's vast te houden. 

Van wijngaard Louisvale komen ook de Stone Road wijnen, deze zijn meer voor iedere dag en zijn zeer toegankelijk voor een groot publiek. 

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Louisvale > 

 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Mireille Goossens Geplaatst op 18 Juli 2017 at 09:57

Dit is mijn favoriet Chardonnay. De Louisvale Unwooded Chardonnay vond ik ook erg lekker, maar deze is helemaal TOP!


Fernand en Martine Geplaatst op 6 Juli 2017 at 09:55

Heel erg lekkere chardonnay, wordt onze favoriet


Dirk Geplaatst op 10 December 2014 at 06:16

Mijn vrouw en ik drinken al verschillende jaren bijna uitsluitend Bourgogne wijnen, toevallig ontdekten we deze site en hebben het eens gedurfd om te bestellen. Eerlijk, dit valt reuze mee, de wijn die we hier hebben voor deze prijs is ongelooflijk, normaal betalen we twee keer zoveel. En wat een snelle levering.


Pieter de Smet Geplaatst op 19 September 2014 at 09:39

Heel lekkere chardonnay wijn. Levering was een dagje later dan gepland, maar nog wel na 2 dagen in huis.


4.5 sterren gebaseerd op 4 beoordelingen Uw review toevoegen