Louisvale Chardonnay-Pinot Noir Méthode Cap Classique

Deze schuimwijn is een hemelse verrassing. Een blend van Chardonnay en Pinot Noir. Pinot Noir is een typische druif voor rode wijn. Louisvale slaagde erin om van deze druiven een perfecte schuimwijn te maken die je zeker eens moet proberen. ...Meer informatie

Proefnotities van deze Zuid-Afrikaanse schuimwijn:

Deze schuimwijn is een hemelse verrassing. Een blend van Chardonnay en Pinot Noir. Pinot Noir is een typische druif voor rode wijn. Louisvale slaagde erin om van deze druiven een perfecte schuimwijn te maken die je zeker eens moet proberen. De kleur kan je een beetje vergelijken met deze van de schil van een ajuin door de toevoeging van de pinot noir.

Ontdek de aroma's van geplette aardbei en kersen. De smaak is zeer fris met krokante rode bessen. Levendig, fruitig en fris, geschikt voor vele gelegenheden. 

Druivenras:

Chardonnay – Pinot Noir

Wat eten bij deze witte wijn:

Geschikt als aperitief, voor feestelijke momenten of om zelf van te genieten. 

Over de wijnstreek Stellenbosch:

Stellenbosch is zowel in historisch als in kwalitatief opzicht het meest toonaangevende wijnbouwgebied van Zuid-Afrika. Het gebied ontleent zijn naam aan de stad Stellenbosch, al ruim drie eeuwen lang het centrum van de Kaapse wijnbouw. Stellenbosch is de hoofdstad van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en tevens de vestigingsplaats van een vooraanstaand onderzoeks- en opleidingsinstituut.

De wijngaarden van Stellenbosch liggen op minder dan een uur van het centrum van Kaapstad. Hoewel het herkomstgebied een verrassende verscheidenheid aan terroirs kent – bodem en microklimaat geven grote verschillen te zien – is de verkoelende nabijheid van de Indische Oceaan een constante factor. In tegenstelling tot het binnenland is het landschap van de Kaap een oase van groen en kleuren.

 

Over het wijnhuis Louisvale:

Louisvale bevindt zich aan de voet van de prachtige bergen te Stellenbosch in het pitoreske en groene Devon Valley.

Doorheen de jaren heeft de wijngaard zich geprofileerd als een echte specialist in het maken van verschillende stijlen Chardonnay. Van lekker fris en fruitig, over lichtgerijpt op eiken vaten.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Kim de Kort Geplaatst op 10 Juni 2016 at 14:18

Niet de goedkoopste bubbel, maar wel een hele originele :)


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen