Leza Garcia Valdepalacios Rioja Viura

Lichtgele kleur met groene toetsen. Mooi intens aroma met veel fruit die past bij de jonge leeftijd van de wijn. Mooi gebalanceerd, heerlijk aangenaam en met een mooi palet. Het fris zuurtje geeft deze wijn een lekkere finish. ...Meer informatie

Proefnotitie van deze Spaanse witte wijn:

Lichtgele kleur met groene toetsen. Mooi intens aroma met veel fruit die past bij de jonge leeftijd van de wijn. Mooi gebalanceerd, heerlijk aangenaam en met een mooi palet. Het fris zuurtje geeft deze wijn een lekkere finish.

Druiven:

100% Viura

Gastronomie:

Heerlijk als aperitief en bij salades, verfrissend en uw ideale gezel voor elk feestje.

Over de Rioja wijnstreek:

Rioja was lange tijd de enige wijnstreek van betekenis in Spanje en wordt onderverdeeld in 3 delen: Rioja Alta, Rioja Alavesa en de Rioja Baja Elk gedeelte heeft zijn specifieke kenmerken en ondergrond zodat de druiven een andere smaak hebben afhankelijk waar ze zijn aangeplant.
 

Over het wijnhuis Bodegas Leza Garcia:

In het begin van de 20ste eeuw begon Juan Leza Arenzana met de wijngaarden van Bodegas Leza Garcia in Rioja Alta. Dit historische gedeelte van Rioja staat bekend om de excellente kwaliteit van wijnen. De wijngaarden genieten van de geweldige omstandigheden voor druiven; grote temperatuursverschillen tussen dag en nacht, dit vanwege de goede ligging tussen het Continentale en Mediterraanse klimaat. 
Gedurende generaties streeft de Arenzana familie ernaar om de hoogst mogelijke kwaliteit te halen, en dat voor iedere druif, iedere wijn en iedere fles. 

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Bodegas Leza Garcia > 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Astrid Geplaatst op 6 April 2017 at 14:20

Een van de goedkopere Viurawijnen die we al zijn tegengekomen die ook gewoon nog eens heel lekker is.


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen