Leza Garcia Valdepalacios Rioja Tempranillo

Heldere, volle robijnrode wijn waarbij de fruitige aroma's haast uit het glas lijken te barsten. Harmonieus boeket, fijne milde wijn met een prima zuurtje en in de afdronk lekker fruitig. ...Meer informatie

Proefnotitie van deze Spaanse rode wijn:

Heldere, volle robijnrode wijn waarbij de fruitige aroma's haast uit het glas lijken te barsten. Harmonieus boeket, fijne milde wijn met een prima zuurtje en in de afdronk lekker fruitig. 

Druiven:

Tempranillo, Grenache & Mazuelo

Gastronomie:

Heerlijk om zo te drinken bij o.a. pasta, paëlla, vleesgerechten en heel goed om op een feestje te schenken.

Over de Rioja wijnstreek:

Rioja was lange tijd de enige wijnstreek van betekenis in Spanje en wordt onderverdeeld in 3 delen: Rioja Alta, Rioja Alavesa en de Rioja Baja Elk gedeelte heeft zijn specifieke kenmerken en ondergrond zodat de druiven een andere smaak hebben afhankelijk waar ze zijn aangeplant.

 

Over het wijnhuis Bodegas Leza Garcia:

In het begin van de 20ste eeuw begon Juan Leza Arenzana met de wijngaarden van Bodegas Leza Garcia in Rioja Alta. Dit historische gedeelte van Rioja staat bekend voor de excellente kwaliteit van wijnen. De wijngaarden genieten van de geweldige omstandigheden voor druiven; grote temperatuursverschillen tussen dag en nacht, dit vanwege de goede ligging tussen het Continentale en Mediterraanse klimaat. 
Gedurende generaties streeft de Arenzana familie ernaar om de hoogst mogelijke kwaliteit te halen, en dat voor iedere druif, iedere wijn en iedere fles.

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Bodegas Leza Garcia >

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen