Leza Garcia Valdepalacios Rioja Crianza

De wijn werd gemaakt met de beste druivensoorten uit de omgeving. Deze Rioja wijn rijpte voor 12 maanden in eiken vaten. De wijn heeft een prachtige kersenrode kleur met schitteringen van robijn. Vol met complexe aroma's en elegant in de mond. ...Meer informatie

Hoe proeft deze rode Rioja wijn:

De wijn werd gemaakt met de beste druivensoorten uit de omgeving. Deze Rioja wijn rijpte voor 12 maanden in eiken vaten. Ze gebruiken hiervoor Amerikaanse en Franse eiken en de wijn kreeg hierdoor zijn mooie boeket met de juiste hoeveelheid noties van hout mee. 
De wijn heeft een prachtige kersenrode kleur met schitteringen van robijn. Vol met complexe aroma's en elegant in de mond met een goede balans en een harmonieuze afdronk.
 

Druivensoorten:

85% Tempranillo, 10% Garnacha & 5% Mazuelo

Lekker bij deze Spaanse wijn:

Heerlijk bij de Mediterraanse keuken. Gebakken vis, groenteschotels, rijst, pasta, rood vlees en harde kaassoorten. 

Over de Rioja wijnstreek:

Rioja was lange tijd de enige wijnstreek van betekenis in Spanje en wordt onderverdeeld in 3 delen: Rioja Alta, Rioja Alavesa en de Rioja Baja Elk gedeelte heeft zijn specifieke kenmerken en ondergrond zodat de druiven een andere smaak hebben afhankelijk waar ze zijn aangeplant.

Over het wijnhuis Bodegas Leza Garcia:

In het begin van de 20ste eeuw begon Juan Leza Arenzana met de wijngaarden van Bodegas Leza Garcia in Rioja Alta. Dit historische gedeelte van Rioja staat bekend voor de excellente kwaliteit van wijnen. De wijngaarden genieten van de geweldige omstandigheden voor druiven; grote temperatuursverschillen tussen dag en nacht, dit vanwege de goede ligging tussen het Continentale en Mediterraanse klimaat. 
Gedurende generaties streeft de Arenzana familie ernaar om de hoogst mogelijke kwaliteit te halen, en dat voor iedere druif, iedere wijn en iedere fles. 

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Bodegas Leza Garcia >  

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen