Leza Garcia Rioja Crianza di Famiglia

Robijnrood van kleur, met een aantrekkelijke geur van gerijpt, sappig, rood fruit. Kruidigheid en een hint van drop. Elegant in de mond met een goede balans en een harmonieuze afdronk. ...Meer informatie

Hoe proeft deze rode Rioja wijn:

Robijnrood van kleur, met een aantrekkelijke geur van gerijpt, sappig, rood fruit. Kruidigheid en een hint van drop. Elegant in de mond met een goede balans en een harmonieuze afdronk.

Deze Rioja wijn rijpte voor 12 maanden in eiken vaten. Ze gebruiken hiervoor Amerikaanse en Franse eiken.

Druivensoorten:

85% Tempranillo en 15% Garnacha 
 

Over de Rioja wijnstreek:

Rioja was lange tijd de enige wijnstreek van betekenis in Spanje en wordt onderverdeeld in 3 delen: Rioja Alta, Rioja Alavesa en de Rioja Baja Elk gedeelte heeft zijn specifieke kenmerken en ondergrond zodat de druiven een andere smaak hebben afhankelijk waar ze zijn aangeplant.

Over het wijnhuis Bodegas Leza Garcia:

In het begin van de 20ste eeuw begon Juan Leza Arenzana met de wijngaarden van Bodegas Leza Garcia in Rioja Alta. Dit historische gedeelte van Rioja staat bekend voor de excellente kwaliteit van wijnen. De wijngaarden genieten van de geweldige omstandigheden voor druiven; grote temperatuursverschillen tussen dag en nacht, dit vanwege de goede ligging tussen het Continentale en Mediterraanse klimaat. 
Gedurende generaties streeft de Arenzana familie ernaar om de hoogst mogelijke kwaliteit te halen, en dat voor iedere druif, iedere wijn en iedere fles.

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Bodegas Leza Garcia >  

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Natasja van der Sloot Geplaatst op 29 November 2017 at 11:58

Ik drink graag Spaanse rode wijn maar eigenlijk altijd de wat goedkoper. Tijdens een actie toch eens een fles erbij besteld. Wat een verschil! Een erg smakelijke wijn.


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen