Lamblin & Fils Bourgogne Pinot Noir

Een elegante Franse Pinot Noir met een fijne persoonlijkheid en een goede structuur. In de neus ontdekt u veel rood en zwart fruit zoals aardbeien, kersen, zwarte bessen en bosbessen. Het boeket zit boordevol fruit. Zoals de meeste Pinot Noir, drinkt... ...Meer informatie

Over deze Franse rode Bourgogne Pinot Noir:

Een elegante Franse Pinot Noir met een fijne persoonlijkheid en een goede structuur. In de neus ontdekt u veel rood en zwart fruit zoals aardbeien, kersen, zwarte bessen en bosbessen. Het boeket zit boordevol fruit. Zoals de meeste Pinot Noir, drinkt u deze best niet te warm, maar tussen de 12 en 14 graden. 

Druiven:

100% Pinot Noir

Gastronomie:

Een Pinot Noir valt zeer goed te combineren bij salades, quiches met vlees, gerechten met gevogelte. Probeer de wijn zeker ook bij gebraden kalfsvlees, harde kazen en koude tabouleh. 

Wijnstreek Bourgogne:

Bourgogne is een van 's-werelds meest beroemde wijngebieden en ligt in het oostelijke midden van het Franse land. De bourgogne strekt zich uit van de regio Chablis in het noorden tot de omgeving van de stad Lyon in het zuiden en heeft een lengte van zo`n 300 kilometer. De Bourgogne is wellicht het meest traditionele gebied van Frankrijk. Het is kleinschaliger dan bijvoorbeeld Bordeaux. Een wijngaard heeft soms wel tientallen verschillende eigenaars die ieder hun eigen stijl wijn maken. Gecompliceerd en intrigerend tegelijk.

Grote châteaus vind je er niet; het is meer een streek van kleine domeinen. Ook de wijnen zijn er anders. Blenden van verschillende druivensoorten gebeurt hier niet. Wijnmaken is in de Bourgogne het tot uitdrukking brengen van subtiele variaties op een vast thema: terroir. Voor rood gebeurt dat met de pinot noir, voor wit met de chardonnay. De nuances verschillen van district tot district, van gemeente tot gemeente, en van wijngaard tot wijngaard.

Over wijnhuis Maison Lamblin:

Wijnhuis Maison Lamblin zijn echte Chablisspecialisten. In de buurt Auxerre liggen de diverse Chablis wijngaarden waar de eerste wijnstokken al in de 12e eeuw werden geplant. Het wijnhuis dateert van 1938, en produceert al tientallen jaren Chablis met de allerhoogste kwaliteit. U mag terecht zeggen dat hun Chablis voortreffelijk is.


Bekijk alle wijnen van wijnhuis Maison Lamblin >  

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Frank Aerts Geplaatst op 6 April 2018 at 11:16

Heeft nog jaren rijping nodig om een volledig pallet te ontwikkelen. Is nu een (duur) huis, keuken en tuin wijntje.


3 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen