LaBri Merlot 2014

Deze Merlot heeft een volle robijnrode kleur. De neus is een mooie maar complexe mix van zwarte bessen, rode pruimen en bramen. De wijn heeft een volle body met zachte tannines. De derde aroma's bevatten noties van gedroogde champignons en rode prui... ...Meer informatie

Proefnotitie van deze Zuid Afrikaanse Merlot:

Deze Merlot heeft een volle robijnrode kleur. De neus is een mooie maar complexe mix van zwarte bessen, rode pruimen en bramen. De wijn heeft een volle body met zachte tannines. De derde aroma's bevatten noties van gedroogde champignons en rode pruimen.
De wijn onderging een rijping van 21 maanden. 

Druivenras:

100% Merlot

Awards:

4 Punten Platter

Lekker bij deze Merlot:

Lekker bij foie gras, carpaccio, lamsvlees met fijne kruiden, blauwe kazen, noten, eendenborst, kriekentaart, osso bucco en zacht rood vlees.

Over de wijnstreek Franschhoek:

De Franschhoek vallei maakt officieel onderdeel uit van Paarl, en is gelegen ten zuiden van Paarl en ten oosten van Stellenbosch. Omdat er aan twee kanten bergen liggen die hoog uitreiken boven de vallei, is het klimaat tamelijk gevarieerd. Hier in Franschhoek vestigden de Franse Hugenoten zich oorspronkelijk. Vandaar dat de meeste boerderijen en landgoederen nog steeds Franse namen hebben. 

In Franschhoek loop je door de Bordeauxstraat en kun je eten in de “Auberge de Provence”. In één van de prachtige tuinen staat verdwaald een bordje: ‘pétanque’. Maar ook de namen van de wijnen, zoals La Motte, Chamonix en Grande Provence houden de herinnering aan de Fransen levendig.

Over het wijnhuis LaBri:

Dit wijnhuis is een van de oudste Hugenoten boerderijen in Franschhoek. De wijngaard ligt in het gebied dat vroeger Olifantshoek heette.
De naam LaBri komt van het nabijgelegen plaatsje Brie waar de Villiers familie oorspronkelijk vandaan kwam, al spreken we hier al over de 13e eeuw. L'Abri is Frans voor toevluchtsoord en deze naam past perfect bij dit domein omdat het veilig ingenesteld ligt in de Franschhoek vallei. 

We gaan even vooruit in de tijd. De huidige manor werd tussen 1813 en 1862 gebouwd door Pieter Eduard jr en is een van de laaste manors die in de typische Nederlandse stijl werd gebouwd. Momenteel is de wijngaard in handen van de familie Hamilton die er sinds 1997 wonen. 
LaBri is een levendige boutique wijngaard en we raden zeker aan om hier eens langs te gaan als u in Zuid-Afrika bent. 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen