La Gontarde Oxygene Blanc

De kleur van deze wijn is best te omschrijven als oudgeel en heeft een complex boeket maar zeer aromatisch met veel geuren van fruit zoals abrikoos, mango, rozijnen, meloen, lychee en oude appel. ...Meer informatie

Wijnomschrijving:

De kleur van deze wijn is best te omschrijven als oudgeel en heeft een complex boeket maar zeer aromatisch met veel geuren van fruit zoals abrikoos, mango, rozijnen, meloen, lychee en oude appel. Veel mineraliteit. 
De smaak van de wijn is evenwichtig vol maar strak droog. Fijne, lichte zuren, een notensmaak met een amandelbittertje in de afdronk.

We ervaren een zeer lange, aromatische afdronk.
Deze wijn zal goed staan bij asperges en Comté-kaas.

Druivenras:

Grenache Blanc (50%) & Ugny Blanc (50%)

Lekker bij deze wijn:

Prima bij asperges en Comté-kaas.

Over het wijnhuis:

Domaine La Gontarde is in Belgische handen. Geert en Mieke bezitten zo'n 50ha in de buurt van Visan, een dorp bij Suze La Rousse (wijnuniversiteit) tussen Bolène en Vaison-la-Romaine, in de Côtes du Rhône Villages, de grootste appellation met 16 gemeenten in de Meridionale of zuidelijke Rhône, die hun eigen naam als appellation mogen gebruiken.
Rondom de nog grotendeels te renoveren Mas is 15 ha wijnstokken van 60 jaar oud aangeplant met Grenache, Syrah, Mourvèdre, Grenache Blanc, Ugni Blanc, een zeldzaamheid in de Côtes du Rhône, en Viognier.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen