La Cetto Zinfandel

Dieprode blinkende wijn, in de neus vooral frambozen en andere rode vruchten. Mooie rijpe tannine, droog maar rond en in balans, karakteristieke zinfandel. Lange afdronk. ...Meer informatie

Omschrijving van deze Mexicaanse wijn:

Dieprode blinkende wijn, in de neus vooral frambozen en andere rode vruchten. Mooie rijpe tannine, droog maar rond en in balans, karakteristieke zinfandel. Lange afdronk.

Druivensoort:

100% Zinfandel

Lekker bij deze rode wijn:

Ideaal bij pasta met rode saus en Mexicaanse licht pikante gerechten.

Over de Mexicaanse wijnstreek Baja California:

In het uiterste noordwesten ligt het belangrijkste wijngebied Baja California, even ten zuiden van het Amerikaanse wijnbouw gebied Californië en de stad Mexicali. Ongeveer 90% van alle Mexicaanse wijngaarden liggen hier, zo'n 650 hectare in 2008.

Pas met het ingaan van de 21e eeuw is de Mexicaanse wijnproductie begonnen jaarlijks serieus te groeien. Oenologen uit Frankrijk, Italië en Californië brengen de wijnbouw op een hoger plan door te experimenteren met nieuwe stijlen, druivenvariëteiten en vinificatie-technieken. Grote wijnbedrijven als het Spaanse Domecq en Italiaanse L.A. Cetto hebben circa driekwart van de Mexicaanse wijnproductie in handen.

Over het wijnhuis L.A. Cetto:

Wijnhuis L.A. Cetto, dat onder andere L.A. Cetto – Chardonnay produceert, heeft zich talloze jaren al toegelegd op het maken van kwaliteitswijnen. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze wijnen regelmatig bekroond worden met noemenswaardige nationale- en internationale onderscheidingen en beoordelingen. In 1928 wordt een nieuwe wijntraditie in Mexico geboren.

Don Angelo Cetto nam toen namelijk de taak op zich om de wijnbouw in zijn regio, Baja California, te ontwikkelen en te verbeteren. Dankzij hem worden er verschillende modernisaties doorgevoerd zodat de productie van wijn in het gebied aanzienlijk beter wordt. Verder wordt, deze pionier op het gebied van wijnbouw, aandacht besteed aan het verbouwen en gebruiken van nieuwe, geschikte druivensoorten. Hij beoordeelt diverse gebieden en omstandigheden in de regio om, uiteindelijk in het jaar 1975, wijnhuis L.A. Cetto op te richten.

Tegenwoordig heeft zijn kleinzoon, Luis Alberto, de leiding over wijnhuis L.A. Cetto.. Hij is inmiddels de derde generatie van wijnmakers die het bedrijf onder zijn hoede neemt. Binnen het bedrijf worden de traditie, die zijn opa eens begon voortgezet maar er is zeker ook ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Door de visie van Luis Alberto is het wijnhuis ondertussen bekend geworden over grote delen van de wereld en hebben de Mexicaanse wijnen nieuwe afzetgebieden gevonden in 27 landen, zoals de Verenigde Staten van Amerika, Frankrijk, Duitsland en Spanje.

Wijnhuis L.A. Cetto heeft ondertussen een heleboel fraaie prijzen en onderscheidingen binnen weten te halen bij verschillende nationale- en internationale wijnconcoursen. Vreemd is dat zeker niet want L.A. Cetto kan zich vandaag de dag laven aan de kennis en de ervaring van drie generaties gepassioneerde Mexicaanse wijnproducenten.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen