Korta Irune

Zeer mooie witte Chileense wijn, de blend van de druiven is werkelijk magnifiek. Wij vinden dit een van onze beste witte wijnen. ...Meer informatie

Hoe smaak deze Chileense droge witte wijn:

Een verfijnde droge witte wijn bestaande uit 3 verschillende druiven, namelijk Viognier, Riesling en Sauvignon Blanc. Deze onverwachte blend is heel mooi en vloeien als het ware in elkaar over. 


De aroma's zijn rijk en complex. In de neus ontdekt u mooi sappig fruit zoals nectarine, verse ananas, abrikozen, meloen en een vleugje van nootjes. Door de Riesling ook een mooie mineraliteit. Al deze fruitige aroma's komen ook mooi terug vanaf de eerste slok. Geniet van de lange en frisse afdronk. Doordat deze wijn wordt gemaakt in een fair trade omgeving niet alleen heerlijk, maar ook eerlijk. 

Druiven:

Viognier, Sauvignon Blanc & Riesling. 

 

Gastronomisch advies bij deze Chileense witte wijn:

Heerlijk om zo van te genieten, prima op een terrasje of bij lichtere gerechten, bij een visje maar ook bij schaal- en schelpdieren.

Over het wijnhuis Sagrada Familia:

22 boerenfamilies in de Chileense Lontué vallei gingen in 1997 samenwerken, en combineren alle aspecten van de wijnbouw samen in een project. Het project omvat zo'n 180 hectare. Men werkt dus samen op het vlak van het samen plukken van de druiven over het vinifiëren tot het regelen van de export en verspreiding van deze wijnen. De hele gemeenschap voelt de voordelen van deze co-operatieve manier van eerlijke handel. Het project geldt dan ook als voorbeeld voor andere boeren in de regio! 

 

 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


M. Aerts Geplaatst op 12 Mei 2015 at 09:05

Als aperitief of gewoon 's avonds bij de borrel is de Korta een smaakvolle wijn. Overduidelijk het fruitige van Viognier aanwezig, maar de blend maakt hem mild met een klein zuurtje. Blijft voldoende lang in de mond hangen. Heerlijk op een zomers terras bij een kleine tapas.


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen