Kopke Late Bottle Vintage

Deze Porto zit vol met stevige vruchten zoals rozijnen en frambozen. In de mond ook noten, caramel en een houtachtige rand. Vaak geserveerd als dessertwijn maar komt ook als aperitiefje perfect tot uiting. ...Meer informatie

Omschrijving van deze witte Porto:

Deze Porto zit vol met stevige vruchten zoals rozijnen en frambozen. In de mond ook noten, caramel en een houtachtige rand. Vaak geserveerd als dessertwijn maar komt ook als aperitiefje perfect tot uiting.

Port is een heel bijzondere wijn, onder andere omdat hij alleen uit het noorden van Portugal kan komen. In andere landen worden ook versterkte wijnen gemaakt die op port lijken, maar ze mogen geen port heten. In een relatief klein gebied met extreem steile hellingen groeien de druiven waarvan veel verschillende ports worden gemaakt. Nicolau Kopke richtte zijn porthuis al in 1638 op.

Gastronomie:

Het allerlekkerst bij een dessert met veel chocolade. 

Druivensoorten:

Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca , Tinta Roriz

Over de wijnstreek Douro:

Situering: Noorden van Portugal, tussen 65 en 160km van de kust ter hoogte van de stad Porto (het gebied rond de stad zelf en de benedenstroom van de Douro behoort tot de Vinho Verde)

Klimaat:

Warme tot hete zomers, koude winters.

Hoogte wijngaarden:

Tussen 150 en 800m; de temperatuurverschillen die door de grote verschillen in hoogte ontstaan, verklaren waarom het mogelijk is om in de Douro tegelijk Porto en kwalitatief hoogstaande wijnen te maken.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen