Joseph Castan Elégance Sauvignon Blanc

Een wijn met een aantrekkelijke neus vol met fris geel en groen fruit, groene florale toetsen en verfrissende citrustoetsen volgen. We proeven een volle wijn met elegante verfrissende toetsen van citrusvruchten. ...Meer informatie

Omschrijving:

Een wijn met een aantrekkelijke neus vol met fris geel en groen fruit, groene florale toetsen en verfrissende citrustoetsen volgen.

We proeven een volle wijn met elegante verfrissende toetsen van citrusvruchten.

Druivensoort:

100% Sauvignon Blanc

Gastronomie:

Een lekker aperitief, maar ook een mooie combinatie met salades en visgerechten.

Over de wijnstreek Languedoc:

De regio die als Languedoc-Roussillon wordt omschreven is het grootste wijngebied in Frankrijk. Ze voorziet dan ook in 40% van de jaarproductie van Franse wijnen.

Het is een gebied met schrale hellingen, een droog klimaat en veel zon dat ligt in het zuiden van Frankrijk langs de zuidoost kust van de Rhône tot aan de Spaanse grens.

Over het wijnhuis Joseph Castan:

Joseph Castan vestigde zich in 1907 in Lansargues, een stad in de Zuid Franse regio Languedoc. Hij was zo gepassioneerd door het maken van wijn dat hij geen enkele inspanning uit de weg ging. Dit harde werk werd beloond met vele onderscheidingen.

Ondertussen staat de derde generatie van Castan aan het roer van dit wijnhuis. Moderniseringen werden doorgevoerd, maar de passie en inzet is gebleven. Een echte ontdekking!

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Rudy Kavelmans Geplaatst op 18 November 2014 at 12:38

Lekkere Sauvignon uit de Languedoc, fris fruitig en toch vol! Ik zou hem iedereen willen aanraden!


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen