Joseph Castan Elégance Carignan

Heerlijke aroma's van zwarte bessen en aardbeien en een vleugje exotisch fruit zoals banaan en mango.
Deze wijn ademt gewoon het mediterraans klimaat, met geuren van garrigue. De wijn heeft zachte tannines en een goede begeleider bij lokale gerech... ...Meer informatie

Omschrijving van deze Franse Carignan:

Heerlijke aroma's van zwarte bessen en aardbeien en een vleugje exotisch fruit zoals banaan en mango. 
Deze wijn ademt gewoon het mediterraans klimaat, met geuren van garrigue. De wijn heeft zachte tannines en een goede begeleider bij lokale gerechten. 

Druivensoort:

100% Carignan

Gastronomie:

Geniet van deze wijn bij gerechten met kruidige kip met olijven, cassoulet en wild. 

Over de wijnstreek Languedoc:

De regio die als Languedoc-Roussillon wordt omschreven is het grootste wijngebied in Frankrijk. Ze voorziet dan ook in 40% van de jaarproductie van Franse wijnen.

Het is een gebied met schrale hellingen, een droog klimaat en veel zon dat ligt in het zuiden van Frankrijk langs de zuidoost kust van de Rhône tot aan de Spaanse grens.

Over het wijnhuis Joseph Castan:

Joseph Castan vestigde zich in 1907 in Lansargues, een stad in de Zuid Franse regio Languedoc. Hij was zo gepassioneerd door het maken van wijn dat hij geen enkele inspanning uit de weg ging. Dit harde werk werd beloond met vele onderscheidingen.

Ondertussen staat de derde generatie van Castan aan het roer van dit wijnhuis. Moderniseringen werden doorgevoerd, maar de passie en inzet is gebleven. Een echte ontdekking!

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Joseph Castan > 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Sabine Geplaatst op 6 Oktober 2017 at 16:29

Kende deze druivensoort eigenlijk niet maar had wel al eens de Merlot van dit wijnhuis geprobeerd. Gelukkig konden we gewoon een losse fles toevoegen.


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen