Domaines Les Chaumes J.J. Bardin Pouilly Fumé

Een expressieve wijn met noties van bloemen en mineralen die zich uiten in een zeer lekker aroma. Het exotisch fruit dat aanwezig is zal je gehemelte doen zinderen. Volle, fruitige en krachtige wijn met een licht romige afdronk. ...Meer informatie

Wijnomschrijving van deze Pouilly-Fumé :

Een expressieve wijn met noties van bloemen en mineralen die zich uiten in een zeer lekker aroma. Het exotisch fruit dat aanwezig is zal je gehemelte doen zinderen. Volle, fruitige en krachtige wijn met een licht romige afdronk.

Druivenras:

100% Sauvignon Blanc
 

Lekker bij deze Pouilly-Fumé wijn:

Heerlijk bij kabeljauw, zalm, scampi, zeevruchten en kaaskroketten.
 

Over de wijnstreek Loire:

De wijnstreek Loire is een van de grootste gebieden waar wijn verbouwd wordt in Frankrijk. Hoewel er ook rode wijnen gemaakt worden, is het gebied vooral bekend om haar witte wijnen. 
Omdat de Loire zo’n groot is – het gebied loopt van het dorpje Pouilly tot de Atlantische kust – zijn de klimaten en bodemsoorten heel divers, waardoor het lastig is ‘dé Loire-wijn’ te beschrijven. 

Inmiddels kent de Loire zestig appellations waar de beste witte en mousserende AOC wijnen van Frankrijk geproduceerd worden. De hoeveelheid appellations in de streek is gestegen doordat er de laatste jaren een ware kwaliteitsrevolutie heeft plaatsgevonden die is ingezet door het enthousiasme van jonge getalenteerde wijnproducenten. 
Zij hebben een verbetering van de vinificatiemethode, wijnbereiding en een duidelijkere onderverdeling van de appellations bewerkstelligd.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen