Jackson-Triggs Estate Grand Reserve Gewürztraminer

Zoals te verwachten is bij een Gewürztraminer zijn de aroma's stevig en heftig. Ontdek geuren van tropische vruchten als ananas, lychees en mango. Achteraan voor de geoefende neus ook nog wat kruiden. Qua smaken komen deze tropische vruchten krachtig teru ...Meer informatie

Proefnotities van deze Canadese Gewürztraminer:

Zoals te verwachten is bij een Gewürztraminer zijn de aroma's stevig en heftig. Ontdek geuren van tropische vruchten als ananas, lychees en mango. Achteraan voor de geoefende neus ook nog wat kruiden. 

Qua smaken komen deze tropische vruchten krachtig terug naar voren, aangevuld met wat bloemen en een klein bittertje. 

 

Druivenras:

100% Gewürztraminer

 

Lekker bij deze wijn:

Een wijn van dit kaliber past goed bij pikante Aziatische gerechten. Qua gerechten van dichter bij huis kunt u perfect combineren bij pasteien en zuurkool. Ook prima bij een kaasplankje. 

 

Over de wijnstreek Niagara Peninsula: 

Niagara Peninsula is het belangrijkste wijngebied van Canada. Ingebed door door de Grote Meren in noorden en zuiden en Niagara Rivier in oosten, kan deze regio genieten van een verkoelende bries in warme zomers en matigend effect in strenge wintertijd. Provincie Ontario is ook gekend voor productie van icewine, geconcentreerde dessertwijn, gewoonlijk van riesling en de hybride Vidal. 

 

Over het wijnhuis Jackson Triggs:

In 1993 werd dit wijnhuis opgericht door Allan Jackson en Don Triggs.
Passie, kwaliteit en traditie zijn hier de heersende waarden. Reeds meermaals bekroond als “Best Canadian Winery”.
Ze hebben wijngaarden in Okanagan Valley in westelijk gelegen provincie British Columbia en in Niagara Peninsula, provincie Ontario in het oosten van Canada.

Wijnbouw in Canada concentreert zich langs de zuidelijke staatsgrens. Naast Ontario, waar meer dan 75% van alle wijn wordt geproduceerd, en British Columbia, is men ook nog vineus actief in Nova Scotia aan de Oostkust en in kleine mate in Québec.

 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen