Henschke Henry's Seven

Prachtige rode wijn met een zeer donkere kleur. Ontdek uitbundige aroma's van bosvruchten, abrikozen maar ook anijs. De body is zacht, vol van smaak en complex om te eindigen in een lange, volle afdronk met zijdezachte tannines. Geniet van veel specerijen ...Meer informatie

Wijnomschrijving van deze Australische rode wijn:

Prachtige rode wijn met een zeer donkere kleur. Ontdek uitbundige aroma's van bosvruchten, abrikozen maar ook anijs. De body is zacht, vol van smaak en complex om te eindigen in een lange, volle afdronk met zijdezachte tannines. Geniet van veel specerijen en kruiden. 

De naam Henry's Seven is een eerbetoon aan Henry Evans. Hij plantte in 1853 7 wijngaarden aan in het plaatsje Keyneton. Zijn vrouw Sarah was strenggelovig en verwijderde helaas na zijn dood alle wijnstokken. 

 

Druivenras:

Deze wijn bestaat uit 66% Shiraz, 19% Grenache,  8% Mourvèdre en 7% Viognier

 

Gastronomie:

Heerlijke wijn bij pittige en krachtige (wild)stoverijen. Doet het eveneens zeer goed bij Oosters geïnspireerde ragoûts.

 

Over de wijnstreek Barossa Valley:

Men begon al in 1842 druiven te verbouwen in deze streek en mede door de lekkere wijnen die er uit resulteerden is dit een van de meeste bekende streken van het land. 
De streek is ongeveer een uurtje rijden vanaf Adelaide en u kunt zo'n 750 verschillende wijnbouwers vinden. 

De streek was in het begin vooral populair bij Britse en Duitse immigranten en zij plantten de eerste druiven aan in 1840. 
In de Barossa valley zijn veel micro-klimaten en bodemsoorten en die maken het mogelijk om veel van de inheemse Europese soorten te laten floreren. Er zijn daardoor ook veel smaakverschillen tussen dezelfde druivensoorten. Een terroir van roodbruine klei geeft een andere aroma aan een wijn dan een keizelachtige bodem.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen