Hartenberg Riesling

Riesling, één van de nobelste wijnrassen ter wereld. Wist u dat de Riesling de kleinste wijndruif ter wereld is. De intense florale geur en concentratie toont dit dan ook aan. ...Meer informatie

Omschrijving van deze Zuid-Afrikaanse Riesling:

Riesling, één van de nobelste wijnrassen ter wereld. Wist u dat de riesling de kleinste wijndruif ter wereld is. De intense florale geur en concentratie toont dit dan ook aan.
In het aroma vinden we een rijk bouquet terug van kruiden en rijp fruit welke deze wijn een gezonde complexiteit en body geven. Als de wijn even open staat ontpoppen zich mooie noties van appel, zeste van appelsien en kruisbes. Een uitmuntende afdronk!
 

Druivenras:

100% Riesling
 

Awards:

2014   93 points Tim Atkin, 4 stars Platter's SA Wine Guide
2013 - Tim Atkin 91 points 
2013 - Veritas 2015 Gold Medal
2013 - 4 stars John Platter’s South African Wine Guide
2012 - 4 stars John Platter’s South African Wine Guide
2011 - 4 stars John Platter’s South African Wine Guide
2010 - Gold medal Riesling du Monde Strasbourg
2012 - Gold Medal Veritas
2012 - 4 stars John Platter’s South African Wine Guide, 91 Robert Parker punten 
2009 - Gold medal Veritas (South Africa) Gold medal 5 Nations Challenge (Australia)
2008 - 4 stars John Platter’s South African Wine Guide 
 

Deze wijn gaat uistekend samen met:

Lekker bij gerookte forel, thais geïnspireerde gerechten, kippenlever en sushi.

Over het wijnhuis Hartenberg:

Hartenberg Wine Estate is één van de oudste wijndomeinen in Zuid-Afrika en is opgericht in 1692. Tot voor kort voerden ze hun wijnen niet uit en verkochten ze al hun wijnen in Zuid-afrika zelf. We zijn dan ook trots dat we deze trend hebben kunnen doorbreken om ook u te kunnen laten genieten van deze alom award-winnende wijnen.
Reeds meerdere malen wonnen ze op verschillende concours de medaille voor beste Shiraz ter wereld en dit met grote concurrenten vanuit de ganse wereld. Dit zijn het type wijnen, die inderdaad duurder zijn dan een gemiddelde fles wijn, maar waar je oprecht proeft wat prijs/ kwaliteit wil zeggen.
Hartenberg heeft trouwens de grootste ondergrondse wijnkelder van Zuid-Afrika. Hier worden al hun wijnen – soms voor jaren in optimale omstandigheden – bewaard. De wijnen komen pas op de markt op het moment dat wijnbouwer Carl Schultz vindt dat ze klaar zijn om optimaal te drinken. 

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Hartenberg > 

 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


M. Hubert Geplaatst op 14 Februari 2017 at 16:31

Een heerlijk frisse wijn vind ik deze. Zowel heerlijk bij vis als in de zomer bij salades en om zo te drinken. In mijn koelkast staat er altijd eentje fris. !!!


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen