Hartenberg Occasional Unwooded Chardonnay

Een heldere Chardonnay wijn, met aroma's van verse citrusvruchten met een knisperige complex bouquet met een mooie gelaagdheid. De druiven voor deze wijn werden 's ochtends geplukt, zodat de meest primaire smaken in de wijn terecht kwamen. ...Meer informatie

Wijnomschrijving van deze Hartenberg Unwooded Chardonnay:

De druiven voor deze wijn werden tijdens de ochtend van 10 februari 2015 geplukt, om op deze manier er zeker van te zijn dat de meest primaire smaken in de wijn zouden terecht komen. De druiven hadden die ochtend een fijne verse, smaak met een mooie toets van citroen en limoen. Resultaat? Een heldere Chardonnay wijn, met aroma's van verse citrusvruchten met een knisperige complex bouquet met een mooie gelaagdheid. 


Druivenras:

100% Chardonnay

Deze Chardonnaywijn gaat uistekend samen met:

Lekker bij zalm, limoenrisotto, sashimi, viskoekjes en gerookte kip.

Over het wijnhuis Hartenberg:

Hartenberg Wine Estate is één van de oudste wijndomeinen in Zuid-Afrika en is opgericht in 1692. Tot voor kort voerden ze hun wijnen niet uit en verkochten ze al hun wijnen in Zuid-afrika zelf. We zijn dan ook trots dat we deze trend hebben kunnen doorbreken om ook u te kunnen laten genieten van deze alom award-winnende wijnen.

Reeds meerdere malen wonnen ze op verschillende concours de medaille voor beste Shiraz ter wereld en dit met grote concurrenten vanuit de ganse wereld. Dit zijn het type wijnen, die inderdaad duurder zijn dan een gemiddelde fles wijn, maar waar je oprecht proeft wat prijs/kwaliteit wil zeggen.

Hartenberg heeft trouwens de grootste ondergrondse wijnkelder van Zuid-Afrika. Hier worden al hun wijnen – soms voor jaren in optimale omstandigheden – bewaard. De wijnen komen pas op de markt op het moment dat wijnbouwer Carl Schultz vindt dat ze klaar zijn om optimaal te drinken.

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Hartenberg > 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Jacqueline Geplaatst op 25 Oktober 2016 at 16:09

We hebben een hekel aan een "koppijn" Chardonnay en dat hebben we met deze absoluut niet. Lekker fris!


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen