Hartenberg Doorkeeper Shiraz

Een mooie expressie wat Hartenberg kan doen met een nog zeer jong aangeplante shiraz druif. In het glas zien we een doordringende diep rood-zwarte kleur. De tannines zijn jong en zacht meer geven toch al een heel gebalanceerde structuur. ...Meer informatie

Wijnomschrijving van de Doorkeeper Shiraz:

Een mooie expressie wat Hartenberg kan doen met een nog zeer jong aangeplante shiraz. In het glas zien we een doordringende diep rood-zwarte kleur. De tannines zijn jong en zacht meer geven toch al een heel gebalanceerde structuur.

Het aroma onthult noties van geroosterde koffiebonen, vanille en toast. Een aangename en lange afdronk staat u te wachten bij het openen van deze fles!

Awards:

  • 2011 – 3,5 stars John Platters South African Wine Guide
     

Houtrijping:

13 maanden gerijpt in tweede-, derde-, en vierdejaarse eiken Franse vaten van 225l.


Druivenras:

100% Shiraz

Deze Shirazwijn gaat uistekend samen met:

Alle wildgerechten, lamsvlees en rundsvlees.

Over het wijnhuis Hartenberg:

Hartenberg Wine Estate is één van de oudste wijndomeinen in Zuid-Afrika en is opgericht in 1692. Tot voor kort voerden ze hun wijnen niet uit en verkochten ze al hun wijnen in Zuid-afrika zelf. We zijn dan ook trots dat we deze trend hebben kunnen doorbreken om ook u te kunnen laten genieten van deze alom award-winnende wijnen.

Reeds meerdere malen wonnen ze op verschillende concours de medaille voor beste Shiraz ter wereld en dit met grote concurrenten vanuit de ganse wereld. Dit zijn het type wijnen, die inderdaad duurder zijn dan een gemiddelde fles wijn, maar waar je oprecht proeft wat prijs/kwaliteit wil zeggen.

Hartenberg heeft trouwens de grootste ondergrondse wijnkelder van Zuid-Afrika. Hier worden al hun wijnen – soms voor jaren in optimale omstandigheden – bewaard. De wijnen komen pas op de markt op het moment dat wijnbouwer Carl Schultz vindt dat ze klaar zijn om optimaal te drinken.

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Hartenberg >

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Rindert en Greet Geplaatst op 29 November 2014 at 17:12

Top Shiraz!!! Dank je voor de suggestie. Een webshop die je te woord staat dat is makkelijk!


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen