Grande Provence Zinfandel

Dit is een uiterst smaakvolle wijn met veel kruidigheid en rijpe aardbeien in de neus. Een mondvolle frisheid, met een aangenaam zuurtje en aantrekkelijke tannines. Geniet van de noties van donker fruit in de finish. ...Meer informatie

Proefnotitie van deze Zuid-Afrikaanse Zinfandel:

Deze wijn is een limited edition, er is dus maar een beperkte oplage. Alle druiven werden met de hand geplukt van de noordelijkze zijde van de Groenberg in Franschhoek.
Dit is een uiterst smaakvolle wijn met veel kruidigheid en rijpe aardbeien in de neus. Een mondvolle frisheid, met een aangenaam zuurtje en aantrekkelijke tannines. Geniet van de noties van donker fruit in de finish. De wijn genoot tevens van een rijping van zo'n 12 maanden in Franse en Amerikaanse eiken houten vaten. 

Druivenras:

100% Zinfandel

Gerechten die goed combineren bij deze rode wijn:

Een wijn van dit kaliber past prima bij wild, stoofschotels maar is ook uitermate lekker bij chocolade. 

Over de wijnstreek Franschhoek:

De Franschhoek vallei maakt officieel onderdeel uit van Paarl, en is gelegen ten zuiden van Paarl en ten oosten van Stellenbosch. Omdat er aan twee kanten bergen liggen die hoog uitreiken boven de vallei, is het klimaat tamelijk gevarieerd. Hier in Franschhoek vestigden de Franse Hugenoten zich oorspronkelijk.

Vandaar dat de meeste boerderijen en landgoederen nog steeds Franse namen hebben. In Franschhoek loop je door de Bordeauxstraat en kun je eten in de “Auberge de Provence”. In één van de prachtige tuinen staat verdwaald een bordje: ‘pétanque’. Maar ook de namen van de wijnen, zoals La Motte, Chamonix en Grande Provence houden de herinnering aan de Fransen levendig.

Over het wijnhuis Grande Provence:

The Grande Provence, gelegen in Franschhoek, is één van de bekendste wijndomeinen in deze regio. Belangrijk om weten is dat ze een geschiedenis hebben van meer dan 300 jaar en dat het landgoed sinds 2004 in Belgisch-Nederlandse handen is. Ze maken niet enkel prachtige wijnen op het domein, maar hebben ook een hoog aangeschreven restaurant en kunstgalerij. 

Met andere woorden, het plaatje klopt hier. Een schitterende plek om te vertoeven met een goed glas wijn en een heerlijke lunch of diner. Het wijndomein heeft een 30 hectare aan wijngaarden die beheerd worden door wijnmaker Karl Lambour. Karl Lambour heeft reeds een zeer indrukwekkende carrière achter de rug in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw, zo was hij onder andere wijnmaker bij The Bergkelder, Zevenwacht, Meerendal, Constantia Glen en Holden Manz.

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Grande Provence >

 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Nico Geplaatst op 6 Oktober 2017 at 16:31

Bam! Gewoon een toppertje, echt lekker.


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen