Grande Provence Vintage Brut

Deze Vintage Brut kreeg een rijping mee van zo'n 5 jaar ''sur lie''. Geniet van aroma's van gebakken appels, biscuitjes, brioche en een vleugje peer. 
Een frisse blend van Chardonnay en Pinot noir met smaken van delicaat fruit en een fijn zuurtje.  ...Meer informatie

Proefnotitie van deze Zuid-Afrikaanse schuimwijn:

Deze schuimwijn wordt op dezelfde manier gemaakt als een Champagne. Alle schuimwijnen met deze productiemethode zijn te herkennen aan de vermelding MCC; Methode Cap Classique waar Cap refereert naar de Zuid-Afrikaanse Kaap. 

Deze Vintage Brut kreeg een rijping mee van zo'n 5 jaar ''sur lie''. Geniet van aroma's van gebakken appels, biscuitjes, brioche en een vleugje peer. 
Een frisse blend van Chardonnay en Pinot noir met smaken van delicaat fruit en een fijn zuurtje. 

Druivenras:

Chardonnay & Pinot Noir

 

Wat te eten bij deze schuimwijn:

Deze bubbel is heerlijk bij oesters, rijpe aardbeiden en fijn gezelschap. 

 

Over de wijnstreek Franschhoek:

De Franschhoek vallei maakt officieel onderdeel uit van Paarl, en is gelegen ten zuiden van Paarl en ten oosten van Stellenbosch. Omdat er aan twee kanten bergen liggen die hoog uitreiken boven de vallei, is het klimaat tamelijk gevarieerd. Hier in Franschhoek vestigden de Franse Hugenoten zich oorspronkelijk. Vandaar dat de meeste boerderijen en landgoederen nog steeds Franse namen hebben. 

In Franschhoek loop je door de Bordeauxstraat en kun je eten in de “Auberge de Provence”. In één van de prachtige tuinen staat verdwaald een bordje: ‘pétanque’. Maar ook de namen van de wijnen, zoals La Motte, Chamonix en Grande Provence houden de herinnering aan de Fransen levendig.

 

Over het wijnhuis La Grande Provence:

La Grande Provence, gelegen in Franschhoek, is één van de bekendste wijndomeinen in deze regio. Belangrijk om weten is dat ze een geschiedenis hebben van meer dan 300 jaar en dat het landgoed sinds 2004 in Belgisch-Nederlandse handen is. Ze maken niet enkel prachtige wijnen op het domein, maar hebben ook een hoog aangeschreven restaurant en kunstgalerij. 

Met andere woorden, het plaatje klopt hier. Een schitterende plek om te vertoeven met een goed glas wijn en een heerlijke lunch of diner. 

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Grande Provence >


Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen