Grande Provence MCC Brut Rose

Bruisende aroma's van rode bessen en aardbeien komen je tegemoet. Het unieke aan deze schuimwijn is de toevoeging van een klein beetje Pinotage die zorgt voor extra diepgang. De kleur van deze schuimwijn is mooi zalmroze. Fijne en levendige bubbels komend ...Meer informatie

Over deze MCC Brut Rose:

Bruisende aroma's van rode bessen en aardbeien komen je tegemoet. Het unieke aan deze schuimwijn is de toevoeging van een klein beetje Pinotage die zorgt voor extra diepgang. De kleur van deze schuimwijn is mooi zalmroze. Fijne en levendige bubbels komende van de Pinot Noir en Chardonnay. Geniet van fijne smaken van rode bessen en een lange finish. 

Deze schuimwijn wordt op dezelfde manier gemaakt als een Champagne. Alle schuimwijnen met deze productiemethode zijn te herkennen aan de vermelding MCC; Methode Cap Classique waar Cap refereert naar de Zuid-Afrikaanse Kaap. 

 

Druivensoort:

Chardonnay, Pinot Noir en 2% Pinotage

 

Lekker bij deze wijn:

Lekker bij gerookte zalm, aardbeien, sashimi, desserts met fruit en donkere chocolade 
 

Over de wijnstreek Franschhoek:

De Franschhoek vallei maakt officieel onderdeel uit van Paarl, en is gelegen ten zuiden van Paarl en ten oosten van Stellenbosch. Omdat er aan twee kanten bergen liggen die hoog uitreiken boven de vallei, is het klimaat tamelijk gevarieerd. Hier in Franschhoek vestigden de Franse Hugenoten zich oorspronkelijk. Vandaar dat de meeste boerderijen en landgoederen nog steeds Franse namen hebben. 

In Franschhoek loop je door de Bordeauxstraat en kun je eten in de "Auberge de Provence". In een van de prachtige tuinen staat verdwaald een bordje: 'Petanque'. Maar ook de namen van de wijnen, zoals La Motte, Chamonix en Grande Provence houden de herinnering aan de Fransen levendig. 
 

Over het wijnhuis Grande Provence:

The Grande Provence, gelegen in Franschhoek, is een van de bekendste wijndomeinen in de regio. Belangrijk om te weten is dat ze een geschiedenis hebben van meer dan 300 jaar en dat het landgoed sinds 2004 in Belgisch-Nederlanse handen is. 

Ze maken niet enkel prachtige wijnen op het domein, maar hebben ook een hoog aangeschreven restaurant en kunstgalerij. Met andere woorden, het plaatje klopt hier. Een schitterende plek om te vertoeven met een goed glas wijn en een heerlijke lunch of diner.


Bekijk alle wijnen van wijnhuis Grande Provence >  

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen