Grande Provence Chardonnay

Deze Chardonnay is elegant, vol en mooi in balans. Een wijn die complex is door de aangename combinatie tussen aroma’s van fruit en rijping in eiken vaten. Eén van onze favoriete Zuid Afrikaanse witte wijnen. ...Meer informatie

Omschrijving van deze Zuid-Afrikaanse Chardonnay wijn:

Deze Chardonnay is elegant, vol en mooi in balans. Een wijn die complex is door de aangename combinatie tussen aroma’s van fruit en rijping in eiken vaten.

Zowel in de neus als op het palet ontdekken we vooral toetsen van citrus en amandelen. Deze zijn zeer complementair met de noties van vanille die we herontdekken door de rijping in eiken vaten.

Awards:

  • 2015 - Silver Medal Concours Mondial
  • 2012 – 4 stars John Platter South African Wine Guide
  • 2012 – Gold Medal Vitis Vinifera Awards
  • 2011 – Silver Medal International Wine and Spirit Competition
  • 2011 – Veritas Wine Awards
  • 2011 – The AWC Vienna International Wine Challenge

 

Druivenras:

100% Chardonnay

Houtrijping:

11 maanden gerijpt in Franse eiken vaten. 60% in nieuwe en 40% in tweedejaars vaten van 225l.

Lekker bij deze witte Zuid Afrikaanse wijn:

Lekker op zich en een ideale begeleider bij gerookte vis en alle visgerechten met romige sauzen, varkensvlees en gerijpte zachte kazen.

Over de wijnstreek Franschhoek:

De Franschhoek vallei maakt officieel onderdeel uit van Paarl, en is gelegen ten zuiden van Paarl en ten oosten van Stellenbosch. Omdat er aan twee kanten bergen liggen die hoog uitreiken boven de vallei, is het klimaat tamelijk gevarieerd. Hier in Franschhoek vestigden de Franse Hugenoten zich oorspronkelijk. Vandaar dat de meeste boerderijen en landgoederen nog steeds Franse namen hebben.

In Franschhoek loop je door de Bordeauxstraat en kun je eten in de “Auberge de Provence”. In één van de prachtige tuinen staat verdwaald een bordje: ‘pétanque’. Maar ook de namen van de wijnen, zoals La Motte, Chamonix en Grande Provence houden de herinnering aan de Fransen levendig.

Over het wijnhuis Grande Provence:

La Grande Provence, gelegen in Franschhoek, is één van de bekendste wijndomeinen in deze regio. Belangrijk om weten is dat ze een geschiedenis hebben van meer dan 300 jaar en dat het landgoed sinds 2004 in Belgisch-Nederlandse handen is. Ze maken niet enkel prachtige wijnen op het domein, maar hebben ook een hoog aangeschreven restaurant en kunstgalerij.

Met andere woorden, het plaatje klopt hier. Een schitterende plek om te vertoeven met een goed glas wijn en een heerlijke lunch of diner. Het wijndomein heeft een 30 hectare aan wijngaarden die beheert worden door wijnmaker Karl Lambour. Karl Lambour heeft reeds een zeer indrukwekkende carrière achter de rug in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw, zo was hij onder andere wijnmaker bij The Bergkelder, Zevenwacht, Meerendal, Constantia Glen en Holden Manz.

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Grande Provence >


Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Geert de Houwer Geplaatst op 10 December 2014 at 07:52

Heel lekkere wijn. Drinken bijna altijd Chardonnay en dit is zeker een uitschieter.


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen