Goats do Roam Red Blend

De naam van deze wijn is uiteraard ludiek maar de opzet of reden achter deze naam is wat nobeler dan enkel een ludieke woordspeling op Cotes du Rhone. De eigenschap van een geit om altijd op zoek te blijven gaan naar iets lekkers was de basis van deze wij ...Meer informatie

Proefnotities van deze Zuid-Afrikaanse wijn:

De naam van deze wijn is uiteraard ludiek maar de opzet of reden achter deze naam is wat nobeler dan enkel een ludieke woordspeling op Cotes du Rhone. De eigenschap van een geit om altijd op zoek te blijven gaan naar iets lekkers was de basis van deze wijn. 

In de neus ontdekt u veel donkerrode kersen, pruimen en kaneel. Qua smaken is dit een lekkere sappige wijn met zijdezachte tannines en een mooie lange afdronk. Een vlot wijntje dat zich makkelijk laat combineren met veel gerechten en gelegenheden. 

De Shirazdruif is de voornaamste druif, met bijna de helft van de samenstelling, maar om de wijn zo sappig mogelijk te maken is er ook Cinsaut, Mourvèdre, Grenache, Carignan en Petite Syrah/Durif aanwezig. 
Deze druiven komen telkens uit andere stukken van zuidelijk Zuid-Afrika. Het sap van iedere druif werd apart verwerkt, in tanks of in houten vaten en paar op het laatste moment samengevoegd.  

 

Druivenras:

Shiraz 49%, Cinsaut 24%, Grenache 12%, Mourvèdre 11% en vervolgens Carignan en Petite Sirah 2%.

Lekker bij deze rode wijn:

Rode vleesgerechten, kaasplankje, charcuterie, tapas en uiteraard voor uw feestjes.

 

Over wijnhuis Fairview: 

Een indrukwekkend wijnhuis! De eerste wijn op dit domein werd al in 1699 gemaakt, weliswaar door een andere familie dan nu. Na zijn aankomst in 1902 nam Charles Back, een immigrant uit Litouwen, het wijnhuis over in 1937. In 1996 werd dezelfde Charles Back, na Nelson Mandela, tot meest influentiele man in Zuid-Afrika bekroond. Een enorme eer. 
Het wijnhuis, waar trouwens ook veel geiten worden gehouden, is ondertussen het meest bekroonde wijnhuis van Zuid-Afrika. 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen