Geschenkduo Alain Jaume Clos de Sixte Lirac - Grande Garrigue Vacqueras

Alain Jaume en zijn zonen produceren zowel rode, witte en rosé wijnen in diverse appellations, waaronder Châteauneuf-du-Pape, Lirac, Gigondas, Ventoux en Côtes du Rhône. Een must voor de liefhebbers van "kruidige" volle wijnen. ...Meer informatie

Proefnotitie van de Clos de Sixte Lirac:

Deze Clos de Sixte heeft dominante geuren van rode en zwarte gekonfijte vruchten (kirsch, wilde bramen). Vol en aangenaam in de mond, met aroma’s van zwarte bessenlikeur, kruiden, vanille en een lichte dropsmaak.

Een wijn van een heel hoge kwaliteit die bij een blindproeverij veel wijnen uit Châteaunuef du Pape overklast. Alain Jaume zorgt voor heel lage rendementen in zijn wijngaarden (hij snoeit heel veel, zodat enkel de allerbeste druiven worden geperst).

Combineer dit met het vakmanschap van de familie Jaume en je krijgt dergelijke pure klasse-wijnen. Een wijn die je trouwens heel lang kan bewaren en als je de wijn nu drinkt, adviseren we om de fles enkele uren op voorhand te openen zodat ze kan luchten.

Omschrijving van de Grande Garrigue Vacqueras:

Een intens dieprode wijn met aroma's van rood en zwart fruit en de geur van kreupelhout. In de mond zijn de rijke tannines en de rondheid van de wijn in perfecte harmonie.

Lange afdronk met kruidige toetsen van peper, zoethout en de typische mediterraanse kruiden van de garrigue.

Over Alain Jaume:

Het "Domaine Grand Veneur" is een historisch domein, één van de grote namen uit Châteauneuf-du-Pape. Ooit is de wijnboer Alain Jaume begonnen met slechts 9 ha aan wijngaarden. Sindsdien is het domein gegroeid: 78 ha aan biologisch bewerkte wijngaarden, waarvan de "Clos de Sixte" (Lirac) als laatst toegevoegd is in 2003.

Alain Jaume en zijn zonen produceren zowel rode, witte en rosé wijnen in diverse appellations, waaronder Châteauneuf-du-Pape, Lirac, Gigondas, Ventoux en Côtes du Rhône. Een must voor de liefhebbers van "kruidige" volle wijnen.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen