Terre del Barolo "Barolo Le Terre" in geschenkverpakking

Deze Barolo werd gemaakt van 100% Nebbiolo met druiven van de beste wijngaarden van de 11 dorpen rond Alba. Door de rijping van 3 jaar, 2 jaar op Slovaakse vaten gevolgd door nog een jaar op de fles, komt de grandeur u direct tegemoet. De volle body ... ...Meer informatie

Hoe proeft deze Italiaanse rode wijn:

Deze Barolo werd gemaakt van 100% Nebbiolo met druiven van de beste wijngaarden van de 11 dorpen rond Alba. Door de rijping van 3 jaar, 2 jaar op Slovaakse vaten gevolgd door nog een jaar op de fles, komt de grandeur u direct tegemoet. De volle body is uitermate goed in balans en zal ervoor zorgen dat bijpassende gerechten nog beter zullen smaken. Maak u klaar voor een smaaksensatie. 

Druivenras:

100% Nebbiolo

Houtrijping:

Voor 2 jaar gerijpt in Slovaakse vaten en daarna nog 12 maanden in de fles op het domein.

Lekker bij deze Italiaanse wijn:

Rode vleesgerechten, gegrild of geroosterd, vederwild, krachtige of belegen kazen, heerlijk om zo te genieten van de complexiteit.

Over de wijnstreek Piëmonte:

De Italiaanse streek Piëmonte is een internationaal gewaardeerd wijngebied en is met Toscane het meest gegeerde gebied. Het is dan ook in deze streek dat de Barolo wordt gemaakt, deze uitzonderlijke krachtpatser staat bekend als koning onder de Italiaanse wijnen.

Over het wijnhuis Terre del Barolo:

Terre del Barolo werd opgericht in 1958 oor Arnaldo Rivera, een voormalige leerkracht en verzetsstrijder die een cooperatie aangaan met de lokale boeren in de directe omgeving. 

In het begin was deze manier van samenwerking zwaar voor alle betrokken partijen, maar vanaf de eerste succesvolle oogsten gingen steeds meer boeren in de omgeving overstag. Het aantal steeg snel van 22 naar 362 boeren. Op deze manier behouden veel kleine wijnboeren de mogelijkheid om hun eigen terrein te bewerken. Het totale oppervlak, gelegen tussen de prachtige heuvels van Alba en Barolo, dat ter beschikking staat van Terre del Barolo is zo'n 600 hectare. 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen