Geschenk Chateau Desclau Bordeaux Superieur

Deze heerlijke Bordeaux Supérieur wordt voor gemaakt volgens de aloude tradities met veel zorg voor het milieu. De wijn heeft een schitterend diep rode kleur met violette hints. het boeket is attractief en noties van van zwarte bramen en bosbessen vo... ...Meer informatie

Omschrijving van deze Bordeaux Superieur:

Deze heerlijke Bordeaux Supérieur wordt voor gemaakt volgens de aloude tradities met veel zorg voor het milieu. De wijn heeft een schitterend diep rode kleur met violette hints. het boeket is attractief en noties van van zwarte bramen en bosbessen volgen al snel in het aroma. Je kan op zijn minst zeggen dat deze wijn vol en mondvullend is met een krachtige en lange afdronk. Deze wijn kan zijn mannetje staan naast de grote Grand Cru Classé wijnen uit de regio.

Druivensoort:

Merlot, Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc.

Gastronomie:

Geniet van deze wijn bij gegrild of geroosterd vlees, saignant gegaard en bij medium sterk smakende kazen.

Over de wijnstreek:

Het terroir in Bordeaux is ideaal voor bepaalde druivenrassen die uitstekende wijnen opleveren. Voor de rode wijnen van Bordeaux zijn twee blauwe rassen het belangrijkst: Merlot en Cabernet Sauvignon. Merlot is eerder rijp dan Cabernet en geeft wijnen met souplesse en rijpe, kruidige smaaktonen. Cabernet Sauvignon geeft kracht en frisse tonen van rood fruit. Daarnaast zijn er nog andere druivenrassen, zoals Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot en Carmenère. Voor de witte wijnen gebruikt men vooral Sémillon en Sauvignon. 
De bodem is vrij arm en heeft drie belangrijke elementen: kalk, kiezel en klei. Vooral de kiezelhoudende onderlaag is relevant: die is goed waterdoorlatend, zodat regenwater gemakkelijk wegstroomt. Bovendien kunnen de wortels van de druivenstok diep in de bodem doordringen. Ook houdt de kiezel warmte vast, wat vooral belangrijk is voor de laat rijpende Cabernet Sauvignon.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen