Bodega Alvia Mileto Crianza in geschenkverpakking

De wijn gerijpt in de regio Rioja Alta heeft een volle body, daar zit de 15% Garnacha zeker voor iets tussen. Subtiel! Deze stevige Spaanse rode wijn rijpte gedurende 12 maanden in Amerikaanse en Franse eiken vaten. De wijn heeft een prachtige kersen... ...Meer informatie

Hoe proeft deze Spaanse Rioja wijn:

Deze stevige Spaanse rode wijn rijpte gedurende 12 maanden in Amerikaanse en Franse eiken vaten. De wijn heeft een prachtige kersenrode kleur en in de neus ontdekken we heerlijke aroma's van rijp fruit en noties van hout. Een fijn zuurtje en een prettige fruitige intensiteit. Geniet van de lange smaakvolle finish. De wijn rijpte in de regio Rioja Alta heeft een volle body, daar zit de 15% Garnacha zeker voor iets tussen. Subtiel!

Druivensoort:

85% Tempranillo & 15% Garnacha

Gastronomie:

Geniet van deze wijn bij gerechten met gegrild vlees en stevige kazen. 

Over de wijnstreek Rioja:

Rioja was lange tijd de enige wijnstreek van betekenis in Spanje en wordt onderverdeeld in 3 delen . Rioja Alta (hoge gedeelte), Rioja Alavesa (middel) en de Rioja Baja (onderste gedeelte).  Elk gedeelte heeft zijn specifieke kenmerken en ondergrond zodat de druiven een andere smaak hebben afhankelijk waar ze zijn aangeplant.

Rioja Alta ligt op een hoogvlakte van 400 à 500 meter boven de zeespiegel. Het klimaat is iets koeler dan in Rioja Baja. De bodem bevat veel kalk en klei. De wijnen hebben een hoge kwaliteit en hebben over het algemeen "body" en iets meer zuurtegraad wat ze geschikt maakt voor rijping op houten vaten.

De bodega’s uit de Rioja Alavesa maken voornamelijk wijnen met een hoog alcoholgehalte en een gemiddelde zuurtegraad die de wijn geschikt maakt voor zowel directe consumptie alsook voor wijnen die rijpen op houten vaten. De grond is van harde roodachtig klei- en ijzerhoudende aarde met grote keien.

Rioja Baja ligt lager, op ongeveer 300 meter boven de zeespiegel. Het is er warmer en droger dan in Rioja Alavesa en Rioja Alta. De wijnen van Rioja Baja zijn rijper, warmer en minder subtiel, en zijn daarom meestal ook minder duur. De grond is vlak met behoorlijk veel diepte met grote percelen wijnbouwgrond en het microklimaat van de rivier de Ebro, de vallei met kalk en afzettingen van klei dragen bij aan het specifieke karakter van de Rioja Baja wijn.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen