Firriato Le Sabbie dell’Etna Bianco DOC

Bloemige wijn gemaakt van oude “struikwijngaarden” met florale aroma's zoals acacia en mimosa. Voorts heeft deze wijn een rijke structuur en is dit een kruidige wijn met hints van perzik, rijp wit fruit maar ook wat mineraliteit. Een mooie elegante afdron ...Meer informatie

Hoe proeft deze Italiaanse witte wijn:

Bloemige wijn gemaakt van oude “struikwijngaarden” met florale aroma's zoals acacia en mimosa. Voorts heeft deze wijn een rijke structuur en is dit een kruidige wijn met hints van perzik, rijp wit fruit maar ook wat mineraliteit. Een mooie elegante afdronk.

 

Druivenras:

60% Carricante en 40% CatarrattoLekker bij deze witte wijn:

Lekker als aperitiefwijn, maar ook zeer goed bij zeevruchten, witte vis en gegrilde groente.

 

Over wijnhuis Firriato: 

Salvatore Di Gaetano vestigde zich begin de jaren 80 van de vorige eeuw in de wijk Firriato, een landelijk voorstadje van Trapani. Dit was het debuut van een jonge ondernemer, eveneens liefhebber van zijn land. Vanaf het begin heeft Salvatore Di Gaetano gegokt op het oenologische potentieel van traditionele inheemse wijndruiven zoals Nero d'Avola, Perricone en Nerello Mascalese, maar ook Zibibbo, Grillo en Catarratto. 

Het oorspronkelijke productiegebied op het platteland van Trapani werd vergroot, door te investeren in de Etna en de Egadische eilanden. De nieuwe landgoederen, Cavanera op de vulkaan en Calamoni op Favignana, hebben Firriato in staat gesteld zich aan de wereld te presenteren met een complexiteit van bodem- en klimaatomstandigheden die alleen Sicilië in één groot, in zonlicht badend land weet te vangen.

Met respect voor de natuur probeert Salvatore oogst na oogst raswijnen te maken. Dit doet hij op de zwarte zanderige vulkanische grond op de hellingen van de Etna, op 600 meter hoogte boven zeeniveau. Firriato is een van de eerste bedrijven in de Siciliaanse wijnbouw die erin slaagt om Siciliaanse wijnen een nieuwe internationale allure te geven.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen