Fabre Montmayou Malbec Reservado

Deze violetrode wijn getuigt van pure klasse en elegantie. De geconcentreerde neus van deze wijn wordt gekenmerkt door tabak, kaneel, praliné-chocola, gestoofd fruit en rozijnen. ...Meer informatie

Hoe proeft deze Malbec wijn:

Deze violetrode wijn getuigt van pure klasse en elegantie. De geconcentreerde neus van deze wijn wordt gekenmerkt door tabak, kaneel, praliné-chocola, gestoofd fruit en rozijnen.

De smaak is al even uitbundig met weer tabak, kaneel en chocola naast volle maar ook smakelijke tannines. De donkere rijpe fruitigheid wordt in de finale afgerond met ceder en zoethout. Een wijn met heel wat kracht en finesse.

Druivensoort:

100% Malbec

Houtrijping:

16 maanden in nieuwe Franse vaten.

Gastronomie:

Smakelijk bij grillades, konijn en sterke kazen.

Over de wijnstreek Mendoza:

Mendoza is het belangrijkste wijngebied van Argentinië, driekwart van de wijngaarden is hier gelegen en dit op hoogtes tussen 900 en 1500 meter. Door de vele immigranten vinden we hier verschillende druivensoorten terug.

Het ontbreken van extreem hoge temperaturen  op de berghellingen zorgt ervoor dat de druiven een sterk aroma hebben.

Over het wijnhuis:

Het wijnhuis werd gebouwd in Vistalba – Lujan de Cuyo  op een hoogte van 1150m en is omgeven door de eerste 37 hectare van Malbec wijngaarden die het bedrijf kocht.

Zij verbouwen wijnen op een traditionele wijze en zonder gebruik te maken van herbiciden om zo de beste druiven te bekomen. De druiven worden allemaal met de hand geplukt.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen