Escale Chardonnay

Heldere Chardonnay met een interessante neus van wat citrus, tropisch fruit maar ook toffee. De smaak van deze Chardonnay is vol, mooi evenwichtig, met in de afdronk opnieuw veel fruit. De houtrijping is wel aanwezig met wat toetsen van vanille.  ...Meer informatie

Wijnomschrijving van deze verleidelijke Zuid-Franse wijn.

Heldere Chardonnay met een interessante neus van wat citrus, tropisch fruit maar ook toffee. De smaak van deze Chardonnay is vol, mooi evenwichtig, met in de afdronk opnieuw veel fruit. De houtrijping is wel aanwezig met wat toetsen van vanille. 

 

Druivenras:

Chardonnay

 

Gastronomie:

Lekker bij zuiderse gerechten. 

 

Over de wijnstreek Languedoc:

Languedoc stond in de 19de eeuw bekend als de wijnschuur van Frankrijk waarmee men wilde zeggen er veel goedkope wijn geproduceerd werd. Vandaag de dag is het nog steeds de grootste wijnregio in Frankrijk én de hele wereld!

In de 20ste eeuw werd men zich echter meer en meer bewust van het belang van kwaliteit in plaats van kwantiteit, zodat de Languedoc nu meer en meer een wijnregio is van “terroirwijnen”. Ze voorziet in 40% van de jaarproductie van de Franse wijnen.  

Zo’n 2000 jaar geleden, ten tijde van de Romeinen, ontstond hier de wijnbouw in de buurt van Narbonne. De wijnregio komt ongeveer overeen met de geografische regio Languedoc-Roussillon. Het strekt zich uit langs de zuidoost kust van de Rhône tot aan de Spaanse grens. De Languedoc omvat de departementen Aude, Gard en Hérault. Het heeft een droog klimaat met veel zon.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen