Enate Rosado Cabernet Sauvignon

Deze unieke Spaanse rosé, gemaakt van Cabernet Sauvignon, heeft de allerbeste zorg van de wijngaard gekregen. De grote expressie van rijpheid komt je direct tegemoet. Deze mono-cépage wijn heeft een neus met bosbessen, frambozen en peper. ...Meer informatie

Hoe proeft deze Spaanse wijn:

Deze unieke Spaanse rosé, gemaakt van Cabernet Sauvignon, heeft de allerbeste zorg van de wijngaard gekregen. De grote expressie van rijpheid komt je direct tegemoet. Deze mono-cépage wijn heeft een neus met bosbessen, frambozen en peper. Deze wijn heeft een excellente balans door een volle body en een fijn zuurtje, resulterend in een makkelijk drinkbare wijn. De finish is lang, fruitig en met vele uitgebreide aroma's. 

Awards:

Zilveren Medaille Concours Rosés du Monde 2012
Gouden Medaille Sélections Mondiales des Vins Canada 2012
Zilveren Medaille Concorso Internacional - Premios CINVE Spain 2012

Druivensoort:

100% Cabernet Sauvignon

Gastronomie:

Deze wijn drink je best koel genoeg. Geniet ervan bij pasta's, gerechten met wit vlees maar ook bij een soufflé.

Over de wijnstreek Somotano:

Somontano is bekend voor zijn Middeleeuwse kloosters en vele wijngaarden. Nochthans zijn de meeste wijngaarden relatief nieuw, gebruiken vaak de allernieuwste machines en nemen snel in bekendheid toe. De smaken en aroma's van de wijnen uit deze regio zijn totaal anders dan die uit Rioja en Ribera del Duero. 

Over Wijnhuis Enate:

Enate noemt zichzelf het wijnhuis van de 21e eeuw en heeft een hypermoderne en prachtig uitziende locatie om dat te bewijzen. Gelegen in het prachtige Somotano dicht bij de Pyreneeën, een regio met roots in de wijnbouw van in de tijd van het Romeinse Rijk. De wijnen van deze wijngaard hebben doorgaans zeer artistieke labels, ze werken graag samen met kunstenaars uit de omgeving en organiseren vaak exhibities op het domein. De wijnen zijn puur, met veel diepgang en complexiteit en een groot respect voor een goede prijs/kwaliteitsverhouding. De wijngaard doet ook veel voor het toerisme in de regio en opent graag zijn deuren voor toeristen.

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Enate >  

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Cobi Geplaatst op 23 Augustus 2016 at 11:19

We waren aangenaamd verrast door deze Spaanse Cabernet rose. Hadden we nog niet veel gedronken, maar is ons wel bevallen.


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen