Domaine de la Dourbie Marius Rouge

Deze blend van Cinsault en Grenache uit de Languedoc wordt volledig biodynamisch gemaakt.
In de neus ontdek je veel rijp rood fruit met een mooi vleugje Languedoc (een beetje kruidigheid). ...Meer informatie

Omschrijving van deze Franse wijn:

Deze blend van Cinsault en Grenache uit de Languedoc wordt volledig biodynamisch gemaakt.
In de neus ontdek je veel rijp rood fruit met een mooi vleugje Languedoc (een beetje kruidigheid).

Qua smaken worden de aroma's mooi herhaalt, veel rood fruit en wat kruidigheid. Geniet van mooie fluweelzachte tannines en een fijne, elegante afdronk. 

 

Druivensoort:

50% Grenache, 50% Cinsault

 

Houtrijping:

Deze wijn rijpte gedurende 12 maanden in eiken houten vaten. 

 

Gastronomie:

De perfecte begeleider van kruidige stoofpotjes, een lekker stukje lamsvlees of een fijne BBQ. 

 

Over de wijnstreek Languedoc:

De regio die als Languedoc-Roussillon wordt omschreven is het grootste wijngebied in Frankrijk. Ze voorziet dan ook in 40% van de jaarproductie van Franse wijnen.

Het is een gebied met schrale hellingen, een droog klimaat en veel zon dat ligt in het zuiden van Frankrijk langs de zuidoost kust van de Rhône tot aan de Spaanse grens.

 

Over het wijnhuis Domaine La Dourbie:

Gelegen op de rechteroever van de Hérault, aan de voet van de Causse du Larzac, werd het gebied opgericht in 1781 en dankt zijn naam aan "Dourbie" kleine rivier die door de wijngaard loopt te gooien in de Herault.

Sinds het eind van de Middeleeuwen hebben de wijnbouwers van dit domein een enorme passie voor wijnen. 
In 2003 werd het volledige domein gemoderniseerd en besloot men verder te gaan met biologische wijnen. De wijngaard beslaat 32 hectare in biologische landbouw: 20 ha rond het veld en 12 ha in een afgelegen vallei op 200 m hoogte, omringd door kreupelhout waar een uniek microklimaat is.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen