Deux Frères Fraternite 2013

Mooi aroma van gedroogde donkere pruimen, moerbeien, braambessen en abrikozen met enkele hints van bospaddestoelen en “sous-bois” (kreupelhout). De wijn werd opgevoed in Franse en Amerikaanse eiken vaten  (verhouding 75/25) en na 13 maanden op fles getrok ...Meer informatie

Omschrijving van deze Zuid-Afrikaanse rode wijn:

Mooi aroma van gedroogde donkere pruimen, moerbeien, braambessen en abrikozen met enkele hints van bospaddestoelen en “sous-bois” (kreupelhout). De wijn werd opgevoed in Franse en Amerikaanse eiken vaten  (verhouding 75/25) en na 13 maanden op fles getrokken. De Amerikaanse eik geeft de wijn wat volle fruitigheid van zwarte kersen, karamel en vanille. Het weelderig pallet wordt ondersteund door rijpe zachte tannine en een goed zuurevenwicht.

 

Awards:

4* star John Platter

Gold Medal - South African Womans Wine Awards 2017

 

Druivenras:

Shiraz, Mourvèdre

 

Gastronomie:

Heel lekker bij lamsvlees of lamskroon in het bijzonder, sappig gebakken in de grillpan of op de bbq. Tijdens het wildseizoen zeker ook aan te raden bij everzwijn(stoofpotje). Maar probeer dit ook eens met konijn.

 

Over de wijnstreek Stellenbosch:

Stellenbosch is zowel in historisch als in kwalitatief opzicht het meest  toonaangevende wijnbouwgebied van Zuid-Afrika.

De wijngaarden van Stellenbosch liggen op minder dan een uur van het  centrum van Kaapstad. Het is de hoofdstad van de Zuid-Afrikaanse  wijnindustrie en heeft de enige universiteit in Zuid-Afrika met een  oenologische afdeling of in simpel Nederlands een wijnbouwafdeling.

De stad werd eind zeventiende eeuw gesticht onder impuls van de 2e  gouverneur van de Kaap, namelijk Simon van der Stel, die eerder al opdracht had gegeven tot het aanplanten van wijngaarden in Constantia.

De namen Stellenbosch, Simonsberg en Simonsvallei zijn allemaal vernoemd  naar de 2e gouverneur Simon van der Stel.

 

Over het wijnhuis Deux Frères:

De droom van "Deux Frères Wines" begon in 2008, toen Retief en Stephan du Toit na lang zoeken een wijngaard annex wijnwinkel in Le Present Farm kochten. Le Present ligt op de uitlopers van de voet van Simonsberg in het wijngebied Stellenbosch.  Ze zijn gespecialiseerd in rode wijnen en dit dankzij het terroir, maar de Mourvèdre Rosé is echt een topper.

Verantwoordelijkheid ten opzichte van elkaar maar ook tegenover het milieu worden hoog in het vaandel gedragen door de Deux Frères. Ze werken volgens de principes van de duurzame landbouw, biologisch met andere woorden.

Stephan studeerde wijnbouw aan het Elsenburg Agricultural College voordat hij aan L'Avenir Wine Estate begon te werken. Later liep stage bij meerdere Franse wijnbedrijven onder andere in St.-Emillion en in Pomerol. Zijn broer Retief is verantwoordelijk voor de financiën van de boerderij.

Volgens de Deux Frères vindt de kwaliteit van hun wijn zijn oorsprong in de verschillende bodemsoorten van hun domein, de selectie van de wijndruiven en plantwijze van de wijngaard. Door de wijnstokken dicht op elkaar aan te planten, worden de wortels van de wijnstokken gedwongen om diep in de grond door te dringen op zoek naar voedingstoffen en water, waardoor de smaak en karakter van de wijn wordt vergroot.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen