Deux Frères Blanc de Noir

Levendige roze wijn. De neus is een totale explosie van tropisch fruit, rood fruit, rozenblaadjes, zoete kersen, doet zelfs wat denken aan snoepjes. Fruitgedreven maar toch droog met een lage natuurlijke zuurtegraad maken deze wijn een makkelijk drinkbare ...Meer informatie

Hoe proeft deze Zuid Afrikaanse wijn:

Levendige roze wijn. De neus is een totale explosie van tropisch fruit, rood fruit, rozenblaadjes, zoete kersen, doet zelfs wat denken aan snoepjes. Fruitgedreven maar toch droog met een lage natuurlijke zuurtegraad maken deze wijn een makkelijk drinkbare wijn. Een heel speelse Mourvèdre.

 

Druivenras:

100% Mourvedre

 

Lekker bij deze rosé wijn:

Geweldige zomerwijn! Heel lekker bij gerookte zalm, charcuterie en een kaasschotel.

 

Over de wijnstreek Stellenbosch:

Stellenbosch is zowel in historisch als in kwalitatief opzicht het meest  toonaangevende wijnbouwgebied van Zuid-Afrika.

De wijngaarden van Stellenbosch liggen op minder dan een uur van het  centrum van Kaapstad. Het is de hoofdstad van de Zuid-Afrikaanse  wijnindustrie en heeft de enige universiteit in Zuid-Afrika met een  oenologische afdeling of in simpel Nederlands een wijnbouwafdeling.

De stad werd eind zeventiende eeuw gesticht onder impuls van de 2e  gouverneur van de Kaap, namelijk Simon van der Stel, die eerder al opdracht had gegeven tot het aanplanten van wijngaarden in Constantia.

De namen Stellenbosch, Simonsberg en Simonsvallei zijn allemaal vernoemd  naar de 2e gouverneur Simon van der Stel.

 

Over het wijnhuis Deux Frères:

De droom van "Deux Frères Wines" begon in 2008, toen Retief en Stephan du Toit na lang zoeken een wijngaard annex wijnwinkel in Le Present Farm kochten. Le Present ligt op de uitlopers van de voet van Simonsberg in het wijngebied Stellenbosch.  Ze zijn gespecialiseerd in rode wijnen en dit dankzij het terroir, maar de Mourvèdre Rosé is echt een topper.

Verantwoordelijkheid ten opzichte van elkaar maar ook tegenover het milieu worden hoog in het vaandel gedragen door de Deux Frères. Ze werken volgens de principes van de duurzame landbouw, biologisch met andere woorden.

Stephan studeerde wijnbouw aan het Elsenburg Agricultural College voordat hij aan L'Avenir Wine Estate begon te werken. Later liep stage bij meerdere Franse wijnbedrijven onder andere in St.-Emillion en in Pomerol. Zijn broer Retief is verantwoordelijk voor de financiën van de boerderij.

Volgens de Deux Frères vindt de kwaliteit van hun wijn zijn oorsprong in de verschillende bodemsoorten van hun domein, de selectie van de wijndruiven en plantwijze van de wijngaard. Door de wijnstokken dicht op elkaar aan te planten, worden de wortels van de wijnstokken gedwongen om diep in de grond door te dringen op zoek naar voedingstoffen en water, waardoor de smaak en karakter van de wijn wordt vergroot.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen