Despierta Tempranillo

Superzachte doch smaakvolle wijn welke absoluut naar meer smaakt. Primaire aroma's van stuivend rood bosfruit, subtiele tonen van karamel en cassis. ...Meer informatie

Omschrijving van deze Tempranillo wijn:

Superzachte doch smaakvolle wijn welke absoluut naar meer smaakt. Primaire aroma's van stuivend rood bosfruit, subtiele tonen van karamel en cassis.

Heerlijk sappige en jonge wijn voorzien van smaken van rood en zwart fruit. Deze zomerse rode wijn drinkt lekker. Serveer enigszins gekoeld.
Voor de liefhebbers van lekker zachte en sappige wijntjes.

Druivensoort:

100% Tempranillo

Gastronomie:

Lekker als aperitief, bij wit en rood vlees, pasta's, bbq en zachte kazen.

Over Castilla La Mancha:

Castilla-La Mancha is een groot wijngebied dat ten zuiden en ten oosten van de Spaanse hoofdstad Madrid ligt.De omstandigheden voor wijnbouw in deze regio zijn hard. Het hete en droge Castilla-La Mancha staat van oudsher bekend als een bron van lage kwaliteit bulkwijn. Meer dan de helft van de druiven van Spanje worden hier verbouwd. In de afgelopen decennia echter (en vooral sinds 1986, toen Spanje lid van de Europese Unie)  heeft de wijnbouw een revolutie ondergaan die het beeld van wijnen uit Castilla-La Mancha hebben veranderd.

Zowel grote producenten en kleinere bedrijven maken nu gebruik van moderne wijnbouwtechnologieën, gecombineerd met een oordeelkundige selectie van druivensoorten en rijpingtechnieken.

Over Bodega Cristo de la Vega:

De Spaanse Bodega Cristo de la Vega werd in 1955 opgericht als coöperatie, door een groep van 25 druiventelers, dit onder leiding van Juan Manuel Orriach Moreno. Vandaag de dag een state of the art Bodega voorzien van de meest moderne technische snufjes op het gebied van wijnproductie.

Van het planten van nieuwe wijnstokken tot aan de oogst, vanaf de eerste persing tot aan het rijpen in barriques. Alles wordt tot in de kleinste details uitgewerkt om de beste kwaliteit te bereiken. Lange tijd kwam er uit het grootste wijngebied van Spanje, dat  La Mancha is, louter bulkwijn en vaak was de kwaliteit beneden alle peil. Daar is de laatste 10 jaar in een snel tempo verandering in gekomen en dat merken we heel goed wanneer we de wijnen van deze bodega proeven.

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Cristo de la Vega > 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Werner Geplaatst op 15 Juli 2018 at 16:45

Lekkere frisse, fruitige wijn, drink hem gekoeld in deze warme zomer en/of tijdens het kijken naar de Tour de France, je dag kan niet meer stuk!


Frank Verschoren Geplaatst op 8 Mei 2017 at 12:14

Sappig spaans wijntje, excellente prijs/kwaliteitsverhouding


Theo Geplaatst op 10 Juni 2016 at 14:12

Prima wijntje voor deze prijs!


4.35 sterren gebaseerd op 3 beoordelingen Uw review toevoegen