DeFeudis Primitivo di Puglia Wijndoos

Een heel elegante robijnrode wijn met paarse reflecties. Een neus vol van rood fruit, pruimenjam, drop en gedroogd fruit. We proeven een mooie volle, ronde, ‘warme’ wijn die goed in balans is. Wijnen uit Puglia doen het steeds zeer goed op onze lokal... ...Meer informatie

Omschrijving:

Een heel elegante robijnrode wijn met paarse reflecties. Een neus vol van rood fruit, pruimenjam, drop en gedroogd fruit.
We proeven een mooie volle, ronde, ‘warme’ wijn die goed in balans is.
Wijnen uit Puglia doen het steeds zeer goed op onze lokale markten vanwege zijn makkelijk drinkbare wijnen.

Druivensoort:

100% Primitivo Puglia

Gastronomie:

Past zeer goed bij alle vleesgerechten.

Over de wijnstreek:

Puglia is de ‘hak van de laars van Italië’. Het is een relatief lang gebied van 400 kilometer langs de Adriatische kust. Het bestaat voor de ene helft uit vlak land en voor de andere helft uit heuvels. Bergen zijn er bijna niet.

Het is een echt landbouwgebied, waar olijven, druiven, granen, amandelen, vijgen en tabak worden verbouwd. Ook veeteelt en visserij zijn belangrijke bronnen van inkomsten. Puglia is de belangrijkste wijnstreek van het zuiden.

Over het wijnhuis:

De wijnen van De Feudis vertegenwoordigen de afkomst van de familie Fabiano die van origine uit de regio Puglia komt. Omstreeks 1880 kreeg Sergio De Feudis een dochter die trouwde met Fransesco Fabiano, de grondlegger van de Fabiano wijnen. Samen verlieten zij Puglia om zich een stuk noordelijker te vestigen, in het noordoosten van Italië, de regio Venetië.

Na meer dan 100 jaar besloot Fabiano terug te gaan naar waar het allemaal begonnen was; wijnen uit de regio Puglia. Hiervoor werd een nieuwe serie wijnen geïntroduceerd genaamd “De Feudis”. De Feudis wijnen komen voort uit de samenwerking tussen Fabiano en Varvaglione, een gewaardeerde vriend en gerenommeerde wijnboer uit Puglia. Samen hebben zij een lange historie opgebouwd met het combineren van lokale druivensoorten en jaren ervaring in het maken van wijn.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen